ABD’de istihdam ve işsizlik verileri açıklandı: Beklenenden çok daha yüksek geldi

ABD'de tarım dışı istihdam rakamı 254 bin olarak açıklandı. Beklenti 150 bindi. %4.2 olarak beklenen işsizlik oranı da %4.1 olarak açıklandı. Açıklamanın ardından altın düşerken, Bitcoin ise sabit kaldı. Dolar endeksinde ise %0.5'lik artış var.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Finans piyaslarının merakla beklediği ABD Tarım dışı İstihdam ve işsizlik rakamları açıklandı. Tarım dışı istihdam beklentinin çok üzerinde geldi. 150 bin olarak beklenen istihdama katılım, 254 bin dolarak açıklandı. %4.2 beklenen işsizlik oranı da %4.1 olarak duyuruldu.

50 baz puan ihtimali azaldı

İstihdama yoğun katılım olması ve işsizliğin düşmesi ise ekonominin sıcak olduğunun bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Bu durum, Fed’in 50 baz puanlık faiz indirim ihtimalini de iyice azalttı. Vadeli piyasaların fiyatlamasının gösterildiği CME’de 50 baz puanlık indirim oranı %32’ye indi. 25 baz puanlık indirim oranı ise %68 ile fiyatlanıyor. Fed başkanı Powell da pazartesi günü 2024 için geriye kalan 2 faiz indirimiyle ilgili 25’er baz puanlık indirim mesajı vermişti.

Altın düştü, Bitcoin sabit…

Açıklamaların gelmesi ise altına yaramadı. Ons altın %0.5’lik düşüş yaşadı ve 2640 dolara indi. Bitcoin ise 6.500 dolar ve üzerinde kalmayı başardı. Dolar endeksi de yine %0.5’ten fazla arttı ve 102 seviyesinin üzerine çıktı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl