Bitcoin yeni haftaya yükselişle başladı, 64 bine dayandı

Geçtiğimiz hafta İran-İsrail gerginliklerinde 60 bin doların altına inen Bitcoin, dün akşam saatlerinden itibaren ise yükselmeye başladı. En büyük kripto para bu sabah erken saatlerde 63.900'ün de üzerine çıktı ve 64 bin dolar sınırını zorlamaya başladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin yeni haftaya pozitif bir görünümle başladı. En büyük kripto para yeniden 64 bin dolar sınırına dayanırken, uzmanlar ise kasımdaki bir faiz indirimi beklentisine daha işaret ediyorlar.

“Goldilocks durumu yaşanıyor”

Özellikle cuma günü açıklanan istihdam ve işsizlik verilerinin ardından Bitcoin yavaş yavaş toparlanmaya başlamıştı. Uzmanlar, tarım dışı istihdam verilerinin beklenenden yüksek gelmesini olumlu görmüş ve resesyon ihtimalinin iyice azalması olarak yorumlamışlardı.

The Block’a konuşan Presto Research analisti olan Min Jung, “Goldilocks” senaryosuna işaret etti:

“Yumuşak iniş için gittikçe artan bir iyimserlik söz konusu… ABD ekonomisinin bir ‘Goldilocks’ senaryosu içine girdiğini görüyoruz”

Bilindiği üzere “Goldilocks durumu”, ekonominin ideal, yani olması gereken bir seviyede olduğu bir döneme işaret ediyor. Burada resesyon tehlikesi olmadığı gibi, enflasyon da düşük seviyede kalıyor ve bir ekonominin olması gerektiği gibi devam ettiği anlamı çıkıyor.

Hatırlanacağı üzere cuma günü açıklanan istihdam verisinde beklenti 150 bindi ancak resmi rakam 254 bin olarak açıklanmıştı.

“66 bin gelebilir”

BTCMarkets kripto analisti Rachel Lucas da, resesyon korkularının azalmasının ardından kasımda bir faiz indirimi daha beklentisinin likidite artırımına sebep olduğunu belirtti:

Fed’in yeni bir faiz artırımına gideceği beklentisi yatırımcılardaki risk iştahını ciddi şekilde artırıyor. Bu da Bitcoin gibi varlıklara yarıyor. Bitcoin yükselişindeki faktörlerden biri de, borsalarda duran Bitcoin’in gittikçe azalması… Bu durum satış baskısını da azaltıyor. 64.500’ün üzerinde sağlam bir duruş gelirse, 66 bin seviyesine de çıkabilir”

Fed’in 7 Kasım’daki faiz toplantısında 25 baz puan faiz indirimine gitmesi bekleniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl