Kurtuluşu Bitcoin’de gören şirketten milyonlarca dolarlık yeni alım

Japonya merkezli yatırım firması bir kez daha Bitcoin aldı. Şirket, 6.9 milyon dolarlık alımıyla elindeki BTC adedini 639'a çıkardı. Alım açıklamasından sonra şirket hisseleri de %10'dan fazla artış gösterdi.

japonya
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz hafta yaşanan düşüşlerde sattığı “put opsiyonları”yla kâr eden ve BTC sayısını 24 adet daha artıran Metaplanet, yeni bir Bitcoin alımı açıkladı. En büyük kripto parayı nisan ayında rezerv varlık olarak seçtiğini duyuran şirket bugün 6.92 milyon dolara 108.78 adet BTC aldı.

“Asya’nın MicroStrategy’si” olarak da adlandırılan Tokyo merkezli firma, 1 Ekim’de de 107.9 BTC’lik alım yapmıştı. Böylece yatırım şirketinin sadece 1 haftada yaptığı alım 215 BTC’ye ulaşmış oldu.

Toplamda 40 milyon dolar değerde 639 adet BTC tutan Metaplanet, nisan ayında Bitcoin adaptasyonunu açıklamıştı. Şirket hisseleri o dönemden bu yana 3 kattan fazla artış gösterdi.

Metaplanet, Japonya’nın en büyük firmalarından olan SBI Holdings’in kriptodan sorumlu alt şirketiyle de bir ortaklık kurmuştu. Eylül ayı başındaki anlaşmayla SBI, Metaplanet’in Bitcoin trade’leri ve saklama işlemlerinden sorumlu oldu.

Dünyanın en çok Bitcoin’ine sahip olan şirket MicroStrategy, son olarak eylül ayında 458 milyon dolarlık 7400 adet BTC alımı açıklamıştı. Michael Saylor liderliğindeki şirketin elinde şu anda 250 binden fazla Bitcoin bulunuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl