Trump’ın seçimleri kazanması halinde SEC için en büyük aday Robinhood yöneticisi: Politico haberi

ABD seçimlerine 1 aylık süre kala, yeni dönem için iddialar da ortaya atılmaya başlandı. Politik özel haberleriyle dikkat çeken Politico'nun verdiği bilgiye göre, Trump'ın seçimi kazanması halinde Robinhood'un baş hukuk müşaviri Dan Gallagher, SEC başkanlığı için en büyük aday olacak. Gallagher'ın SEC tecrübesi de bulunuyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD medyasından Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanlığı için önemli bir iddia ortaya atıldı. Politika ve hükumet içinden aldığı istihbaratlarla bilinen Politico’nun özel haberine göre, daha önce SEC tecrübesi de olan ve şu anda Robinhood şirketinde baş hukuk müşaviri konumundaki Dan Gallagher kurum başkanlığına en yakın isim olarak görülüyor.

Ancak Gallagher’ın bu pozisyona, Trump’ın başkan seçilmesi halinde getirilme durumu olduğu yazıldı.

SEC’de çalışmıştı

2011-2015 yılları arasında komisyon üyesi olarak görev yapan Gallagher, kripto paralarda da regülasyonlara önem veriyor. Kripto regülasyonlarının netleşmesi gerektiğini belirten Robinhood yöneticisinin, Trump’ın duruşundan ötürü de bu alana pozitif bir şekilde yaklaşması bekleniyor.

Hisse senetlerinin yanı sıra kripto para hizmetleri de bulunan Robinhood, ABD’de son olarak Bitstamp borsasını satın almak istemesiyle adını duyurmuştu.

Dan Gallagher

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl