SEC’den Wells bildirimi alan kripto şirketlerine Crypto-com da eklendi: Karşılık verdiler

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Crypto-com borsasına Wells bildirimi gönderdi. Crypto-com ise, SEC'nin yetkisini aştığını iddia ederek, kuruma dava açarak karşılık verdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Coinbase’den Ripple’a, Kraken’den Binance’e kadar birçok kripto odaklı faaliyet gösteren şirkete Wells bildirimi gönderen (ve daha sonra dava açan) SEC’nin hedefindeki son firma ise Crypto-com borsası oldu. Kurum, süreç sonunda dava açabileceğine işaret eden Wells bildirimini Crypto-com’a resmen gönderdi. Crypto-com da, bildirimi resmen duyurdu.

Onlar da dava açtılar: “Kriptonun geleceğini koruyoruz”

SEC’nin bu hamlesine ise borsadan sert karşılık geldi. Crypto-com da, SEC’ye “haksız ve kanunsuz şekilde yetkilerini aştığı” gerekçesiyle dava açtı. Crypto-com’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün, Crypto-com olarak SEC’ye dava açtık. Bunu, kripto dünaysını, onun geleceğini korumak ve savunmak için yapıyoruz. SEC, bu bildirimle kendi yetkisini ve regülasyon bölgesini kanunsuzca aşmıştır. Bu bildirimle, zorla regülasyon uygulama politikasına devam etmektedir. Kurumun bu politikası, bize dava açmaktan başka çare bırakmamıştır.

SEC neredeyse tüm kripto paralardaki alım-satımların, nasıl satılırsa satılsın, menkul kıymet işlemleri olduğunu, ancak Bitcoin ve Ether’deki aynı işlemlerin olmadığı yönünde, hukuka aykırı bir kural oluşturmuştur. Bu hukuka aykırı kural, hiçbir şekilde İdari Usul Kanunu’nun gerektirdiği tarzda bir bildirim ve yorum sürecinden geçmemiştir”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl