Bitcoin ile rüşvet alan devlet görevlisine 16 yıl hapis

Rusya'da bir grup hacker'ın dolandırıcılıktan elde ettiği BTC'leri tespit eden denetçi, varlıkların yarısını rüşvet olarak aldı ancak yakalandı. Aldığı Bitcoin'leri "Emeklilik" adlı bir dosyada saklayan görevliye 16 yıl hapis cezası verildi.

tutuklama (4)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son dönemde kripto paralar konusunda olumlu yasalar çıkaran ve devlet başkanı Putin’in madencilikle ilgili kanunu da imzaladığı Rusya’da, denetimler ise sıkı şekilde sürüyor. Son olarak Bitcoin ile rüşvet alan bir devlet görevlisine 16 yıl hapis cezası verildi.

“Emeklilik” hayalleri gitti

Marat Tambiyev adlı devlet görevlisinin bugünkü değeri 65 milyon dolara yakın olan 1032 adet BTC’yi 2022 yılında bir hacker grubundan rüşvet olarak kabul ettiği belirtildi. Hacker grubunun faaliyetlerini tespit eden görevli, grubun ele geçirdiği BTC’lerin yarısını rüşvet olarak aldı ve olayı gerekli merciilere iletmedi.

Ancak bu devlet görevlisinin bilgisayarında tuttuğu bir dosya onu ele verdi. Yapılan kontrollerde görevlinin kullandığı bilgisayarda “Emeklilik” adında bir dosya bulundu ve BTC’lerin burada saklandığı görüldü.

Bu kişinin maaşı ve yıllık kazancı hesaplandığında imkansıza yakın olan bir meblağ, denetçileri şüphelendirdi ve en sonunda olay ortaya çıktı.

7 Nisan 2022’de alınan BTC’ler o dönem de yaklaşık 50 milyon dolar değere sahipti.

Tambiyev kendisine komplo kurulduğunu söyledi ve verilen cezaya itiraz etti. Aynı davada yardımcı olan bir başka çalışana da 9 yıl hapis cezası verildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl