Tek tuşla verilen izin 35 milyon dolarlık kripto kaybına neden oldu

Özellikle 2023'te ciddi şekilde artan oltalama/tuzaklı link saldırılarına yeni bir tanesi eklendi ve bir hesap 35 milyon dolar kaybetti. Tek tuşla hacker'ın cüzdan kontrolünü ele geçirmesine izin veren hesabın hangi kişi ya da şirkete ait olduğu bilinmiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto paralar konusunda dolandırıcılıkları ve özellikle oltalama/tuzaklı link saldırılarını önlemeye çalışmasıyla bilinen Scam Sniffer platformunun verdiği bilgiye göre bir hesap, yaptığı tarihi hata sonucu 35 milyon dolar kaybetti.

Bu gece yaşanan olayda, tuzaklı imza tuşuna basan hesap, hacker’ın cüzdan kontrolü ele geçirmesine izin verdi. 15079 adet fwDETH ele geçiren hesap token’ları hemen sattı. fwDETH’lerin satılmasının ardından DETH fiyatı da %90’dan fazla düştü.

Yoğun şekilde fwDETH barındıran PAC Finance ve Orbit Finance protokollerinin de bu durumdan ötürü ciddi sorunlar yaşayabileceği belirtiliyor.

Kayıp yaşayan hesabın hangi şirkete veya kişiye ait olduğu bilinmiyor ancak blok zinciri ve DeFi projelerine yatırım yapan Continue Fund’a ait olduğu düşünülüyor. Şirketten ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl