En büyük Bitcoin ETF ihraççısı BlackRock genelde de rekor kırdı

SEC'nin 10 Ocak günü Bitcoin spot ETF'lerinin önünü açmasının ardından, bu ürüne en çok yatırımı alan BlackRock, yönetimi altındaki varlıkların toplam değerini de 3. çeyrekte 11.5 trilyon dolara çıkardı. Şikretin, geçtiğimiz çeyrek aldığı 221 milyar dolarlık fon yatırımı da, kendi tarihinin en yüksek seviyesi oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yönetimi altında 21 milyar dolar değerden fazla Bitcoin bulunan BlackRock, genel varlıklarının değerini de 11.5 trilyon dolara çıkardı. Dünyanın en büyük varlık yöneticisi şirket, piyasalardaki yükselişte müşterilerinden ciddi bir para akışı gördü.

Üçüncü çeyrekte rekor girdi

    Son rakamlar şirketin bu yılın 3. çeyreğinde 221 milyar dolarlık net yatırım aldığını gösteriyor. Bu girdi, aynı zamanda şirketin çeyreklik bazda kendi tarihinde gördüğü en yüksek rakam oldu. Uzmanların beklentisi ise bu rakamın 160 milyar dolar civarında olmasıydı.

    Son 16 günde 12.272 adet BTC aldılar

    BlackRock’ın müşterileri adına aldığı BTC sayısı da ciddi şekilde artıyor. Şirket son 16 günde 12 bin 272 adet BTC aldı. Dünyanın en büyük varlık yöneticisinin elinde şu anda 369.640 adet Bitcoin bulunuyor.

    BlackRock’ın ünlü CEO’su Larry Fink katıldığı birçok yayında, geçmişte Bitcoin’e önyargılı yaklaştığını ancak daha sonra onu iyi öğrenerek değerini anladığını belirtmişti.

    Yayınlandı:
    Son Güncelleme:
    En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
    Daha Fazlasını Okuyun

    Sohbete Katıl