SUI’de 400 milyon dolarlık “insider” satışı oldu mu? Açıklama geldi

SUI blok zincirini destekleyen SUI Vakfı, 400 milyon dolarlık "insider" satış iddialarını reddetti. Vakıftan yapılan açıklamada, hiçbir çalışanın ya da yatırımcının böyle bir satış yapmadığı ifade edildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son 1 ayda %100, 1 yılda ise %400’den fazla artan SUI’de, ortaya atılan 400 milyon dolarlık “içeriden” satış iddiası SUI Vakfı tarafından yalanlandı.

Vakıftan yapılan resmi açıklamada, “Ne vakıf ne de Mysten Labs tarafından bir satış yapılmamıştır. Yatırımcılar ve çalışanlardan da satış yapan olmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Kime ait bilinmiyor

Dün X üzerinde, elinde yüklü miktarda SUI olduğu belirtilen “insider”ların 400 milyon dolarlık token satışı yaptıkları belirtilmişti. Lightcrypto adlı bir hesap satış yapan cüzdanları paylaşmış ancak bu cüzdanların kimlere ait olduğunu ortaya çıkaramamıştı. İşe SUI Vakfı da bu hesapların kendilerine ait olduğu iddialarını da tamamen reddetti. Cüzdanların, SUI’de ICO’ya katılanlar olduğu görülüyor ancak bu hesapların kime ait olduğu hala bilinmiyor.

Lightcrypto hesabı SUI’de son dönemde görülen sert yükselişi de sorgulamış ve “SUI’nin gerçek değerini bilenler bu ekosistemi kuranlardır ve onların şimdi satış yaptığını görüyoruz. Bu konuda daha az fikri olanlar ise belli bir momentum yakaladıklarını ve yükselişin daha da devam edeceğine inanıyorlar” demişti.

SUI Vakfı ayrıca, açık piyasada satılan 400 milyon dolarlık token’ın bir altyapı ortağı tarafından yapılmış olabileceğini ve satışın, kilit döneminin sona ermesi kaynaklı gelmiş olabileceğini belirtti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl