FTX milyar dolarlık cüzdanın kilidini açtı: Borsalara gidecek

2 sene önce büyük ses getirerek iflas eden FTX, alacaklı ödemeleri için satış yapmaya devam ediyor. Yeni yönetim bu gece saatlerinde de yine Solana transferi yaptı. Her ay belli oranda SOL token'ı satan FTX'in Binance ve/veya Coinbase üzerinden satış yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2022’nin kasım ayında iflas eden ve kurucu ile yöneticilerinin hapse girdiği FTX’te yeni yönetim Solana cüzdan kilidini bir kez daha açtı. Borsa, yaklaşık 30 milyon dolar değerde 178 bin 631 adet SOL token’ı stake’ten çıkardı. Geçtiğimiz ay da 24 milyon dolarlık Solana satışı yapılmıştı.

Panik öyle başlamıştı

FTX borsasının faaliyetlerine devam ettiği dönemlerde Solana blok zincirindeki varlıklardan ciddi oranda tuttuğu biliniyordu. İflasın başlangıcı da aslında bu haberin ortaya çıkmasıyla gelmişti. FTX ‘in kendi ürettiği FTT token (Solana tabanlı değil) ve Solana ürünleri dışında, kaydadeğer hiçbir varlığa sahip olmaması panik havasını başlatan ilk darbe olmuştu.

Satış gelecek

FTX’in stake’ten çıkardığı SOL token’ları satmasına kesin gözüyle bakılıyor ancak bu satışlar Solana üzerinde ciddi bir satış baskısı yaratmayacaktır. Borsa genelde bu satışlarını Binance ve Coinbase borsaları üzerinden yapıyor.

Alacaklı ödeme planı geçtiğimiz günlerde onaylanan FTX’in, stake durumunda 1.1 milyar dolarlık 7.09 milyon adet SOL token’ı bulunuyor.

25 yıl hapis cezasına çarptırılan SBF’nin de geçtiğimiz yıllarda Solana destekçisi olduğu da biliniyor. SBF, SOL fiyatı 3 dolar civarındayken alım tavsiyesi verdiği tweet’ler atmıştı.

Solana yaklaşık 140 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl