İtalya’nın Bitcoin adımına Tether CEO’sundan sert tepki: Çileden çıktı

İtalyan hükumetinin Bitcoin'de sermaye kazancı vergisini %26'dan %42'ye çıkarma düşüncesi, Tether şirketinin İtalyan CEO'su Paolo Ardoino'yu adeta çileden çıkardı. Ardoino,"İtalyanların tabii ki, enflasyona karşı savaşma hakkı yok! Lütfen daha az nefes alın" dedi.

Paolo Ardoino
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Günün en önemli haberlerinden biri de İtalyan Maliye Bakan Yardımcısının yaptığı Bitcoin açıklamasıydı. Bakan Yardımcısı Maurizio Leo, Bitcoin ve diğer kripto paralardan alınan kazanç vergisini %26’dan %42’ye çıkarmak istediklerini belirtti. Basın toplantısında Leo’nun kripto paraların gittikçe popülarite kazanmasını sebep göstermesi de dikkat çekti.

Tether CEO’sundan sert tepki: Daha az nefes alın

İtalya’da yaşayan Bitcoin ve kripto para toplulukları özellikle bu açıklamaya isyan ederken, tepki gösterenlerden biri de İtalyan olan Paolo Ardoino’ydu. Tether CEO’su Ardoino, bakanın açıklamalarına sert tepki gösterdi ve şunları söyledi:

“Bunun tercümesi, ‘Başarılı olan işlerden daha fazla vergi almak istiyoruz’dur. Nasıl olur da İtalyanlar enflasyondan korunma aracı olarak Bitcoin kullanır! Gerçekten mükemmel bir mantık… Lütfen daha az nefes alın…”

Bilindiği gibi Tether şirketi de, her çeyrek elde ettiği kazançların %15’lik kısmıyla Bitcoin alımları yapıyor.

İtalya başbakanı olan Giorgia Meloni de bir süre önce yaptığı açıklamada, İtalyan vatandaşlarına hiçbir ek vergi yükü getirmek gibi bir düşünceleri olmadığını belirtmişti ancak son basın toplantısı, bu durumun tersini gösteriyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl