SEC, Ripple davasında itiraz tarihini mi kaçırdı: Dava bitti mi?

Yaklaşık 4 senedir devam eden SEC-Ripple davasında, SEC'nin hakim kararına olan itiraz gününü kaçırdığı iddia ediliyor. Bazı uzmanlar itiraz tarihinin ayın 16'sında sona erdiğini belirtirken, kurumdan ise sürecin devam ettiğine yönelik bir açıklama geldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple davasıyla ilgili şaşkınlık yaratan bir belirsizlik ortaya çıktı. Bilindiği gibi SEC, hakimin XRP satışlarıyla ilgili verdiği karara itiraz edeceğini açıklamıştı. Kurumun, temyiz sürecinin ilk adımı olarak sunması gerektiği dosyanın tarihini kaçırdığı iddia edildi.

2’si yerine 4’ünde kayıtlara geçti

Bazı XRP destekçilerinin sosyal medyada SEC’nin bu tarihi kaçırdığına yönelik iddialarını ise Fox News’den gazeteci Eleanor Terrett araştırdı. Terrett’ın paylaştığı dosyaya göre; SEC yapması gereken itirazın ilk bölümünü 2 Ekim’de yaptı. Ancak bu itiraz dilekçesi 4 Ekim’de resmen mahkeme kayıtlarına girdi. SEC ise itiraz dilekçesinin tamamlanmış hali olan C Dosyası’nı hala mahkeme heyetine sunmadı. C Dosyasının, ön itirazdan en geç 14 gün sonra sunulması gerektiği düşünüldüğünde, bu dosyanın ayın 16’sında mahkemeye iletilmiş olması gerekiyordu.

İşte XRP topluluğu da ayın 16’sındaitiraz sürecinin sona erdiğini ve SEC’nin itirazı artık kaçırdığını iddia ediyor.

Ancak uzmanlar ise SEC’nin ayın 2’sinde gerekli itirazı yaptığını ve dolayısıyla C Dosyası’nın son halini sunmak için hala yarın akşama kadar vakti “olabileceğini” ifade ediyorlar. Çünkü mahkeme kayıtlarına ayın 4’ünde giren dosyadan 14 gün ilerisi düşünüldüğünde, kurumun yarın akşam, yani ayın 18’ine kadar vakti olduğu ortaya çıkıyor. Ancak bunun bir kesinliği hala yok.

SEC: Her şey normal

Terrett, SEC’den bir sözcüyle de konuştuğunu ve sözcünün kendisine “Her şey normal. Süreç ve dosyalar yakında kamuya açıklanacak” dediğini belirtti.

Ripple CEO’su da cevap verdi

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da Terrett’in SEC tweet’ine cevap verdi ve “Zaten kendi kurallarını kendileri koyuyorlar. Süreç tabii ki normal olarak ilerler” diyerek SEC’ye bir kez daha taş attı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl