SEC’den şaşırtan itiraz: XRP kararını kabul ettiler

SEC'nin itiraz süresini kaçırıp kaçırmadığı tartışmaları esnasında kurumdan dün akşam son dakika hamlesi geldi. SEC, mahkemenin geçen sene verdiği "özet karar"la ilgili bir değişim talebinde bulunduğunu belirtti. Dilekçede, XRP'nin küçük yatırımcılara satışının menkul kıymet olmadığı kararına itiraz edilmemesi dikkat çekti.

grayscale dava sec
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), TSİ dün akşam, hakim Analisa Torres’in verdiği Ripple ve XRP kararına resmi itirazını sundu. Ancak, C Dosyası olarak da bilinen itirazda, XRP’nin borsalarda küçük yatırımcıya satılması konusu yer almadı.

Zafer sayılmıştı

Hatırlanacağı üzere hakim Torres, geçen sene temmuz ayında verdiği kararda, XRP’nin borsalarda küçük yatırımcıya olan satışlarının menkul kıymet statüsüne girmediğini ancak benzer satışların kurumsal firmalara olan halinin ise, bu statüye girdiğini belirtmişti. Karar, kripto dünyasında “Ripple’ın zaferi” olarak algılanmıştı.

“Karar resmen tanınmış oldu”

İşte SEC’nin, küçük yatırımcıya borsalar üzerinden satılan XRP kararına itiraz etmesine kesin gözüyle bakılıyordu ancak bu olmadı.

Ripple şirketinin hukuk müşaviri Stuart Alderoty de attığı tweet’te, “Sürpriz yok. Mahkemenin verdiği, ‘XRP menkul kıymet değildir’ kararına itiraz edilmedi. Böylece karar resmen tanınmış oldu. Bizim de itirazımızı bekleyin” dedi.

Peki SEC, neye ve hangi kararlara itiraz etti? Dilekçeye göre; borsalarda Ripple’ın şirket satışları ve yöneticiler Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’in yine kişisel satışlarının menkul kıymet olduğu iddia ediliyor. İtiraz dilekçesinde, mahkemenin, bunun tersi yöndeki kararının değiştirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Ripple’ın kurumsal satışlarının menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği kararından ötürü şirket, 125 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl