Putin’den BRICS zirvesi öncesi dijital para mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün düzenlediği basın toplantısında, BRICS için yatırım süreçlerinde dijital para birimlerinin kullanılması önerisi getireceklerini söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Rusya, BRICS ülkelerini yatırım süreçlerinde dijital para birimlerini kullanmaya davet edecek. Açıklama, Devlet Başkanı Vladimir Putin’den geldi.

TASS‘ın haberine göre Putin, 22 Ekim’de başlayacak BRICS zirvesi öncesi düzenlediği basın toplantısında, “Detaylarına girmeyeceğim ama şu anda BRICS üyelerine oldukça önemli bir meseleyi sunmak istiyoruz. Bu konu, yatırım süreçlerinde dijital para birimlerinin kullanımıyla ilgilidir.” ifadelerini kullandı.

Putin, sözlerinin devamında, “Sadece BRICS üyesi ülkeler için değil, aynı zamanda diğer gelişmekte olan ekonomilerin çıkarlarıyla örtüşecek ve pratikte enflasyonist olmayacak bir enstrüman oluşturabiliriz.” dedi.

Putin, konu hakkında istişarelerin halen sürdüğünü söyledi:

“Halihazırda Çinli ve Hintli dostlarımızla istişarelerde bulunuyoruz, Brezilyalılarla henüz yeni görüştük. Güney Afrika ile de kesinlikle konuşacağız. Bunu herkesle yapacağız. Yavaş yavaş ilerliyoruz.”

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, BRICS’in sabit coin’lerle ödeme olasılığını tartıştığını açıklamıştı. Putin de eylül ayı sonunda yaptığı bir açıklamada, BRICS’in uluslararası ticarette kullanılmak üzere bağımsız bir ödeme sistemi üzerinde çalıştığını dile getirmişti.

Son olarak Putin, bugünkü basın toplantısında, “Yeni üyelere kapımız açık.” dedi. Bilindiği üzere Türkiye de BRICS’e katılmaya istekli olduğunu açıklamıştı. Birlik; Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika, Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl