AB, kripto paraları hedefleyen AML mevzuatını onayladı

Avrupa Birliği, kripto paraların anonimliğini hedefleyen, kara para aklamayı önleme mevzuatını (anti-money laundering - AML) onayladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Avrupa Birliği, bugün çıkan yerel haberlere göre, kripto paraları hedefleyen yeni kara para aklamayı önleme mevzuatını (anti-money laundering – AML) onayladı.

İspanyol La Vanguardia’ya göre, bugün 28 üyeli birlik, Avrupa Parlamentosu’nun geçen ay onayladığı yeni yasayı resmen onayladı.

Yeni kuralların AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanacağı ve üye devletlerin ulusal mevzuata aktarılmasının 18 ay süreceği bildirildi.

Yetkili makamlar bu kararla, özellikle kripto para kullanımındaki anonimliği hedefliyorlar.

Bu yasa yürürlüğe girdikten sonra, kripto para birimi borsaları gibi varlıklar AML yönergelerine uymak zorunda kalacaklar ve böylece büyük olasılıkla tam müşteri doğrulaması isteyecekler.

AB tüzükleri tarafından yönetilen ülkelerde, kripto paralar üzerindeki etki daha sonra açıklığa kavuşacak olsa da geçtiğimiz hafta iki borsada düzenlemeler için lobi çalışmaları yapılmıştı.

Avusturyalı Platform BitPanda’nın CEO’su Eric Demuth, endüstrinin mümkün olduğu kadarını resmileştirmenin operatörlerin nerede durduklarını bilmelerini sağlayacağını ifade etmişti.

→ THE BIG SHORT EFSANESİNDEN BİTCOİN YORUMLARI

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl