Kripto fonları temmuzdan bu yana en büyük yatırımı aldı: Litecoin sürprizi…

Kripto fonları geçtiğimiz hafta 2.2 milyar dolarlık net yatırım aldılar ve temmuz ayından bu yana en büyük girişlerini gördüler. Trump'ın seçimlerden galip ayrılacağı düşüncesi gittikçe güçlenirken, Ether, Solana ve Litecoin fonlarına olan yoğun girişler de gözlerden kaçmadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in aylar sonra 67 ve 68 bin doları aştığı geçen hafta kripto fonlarına da yine aylar sonra rekor seviyede giriş oldu. Fonlar temmuz ayından bu yana en büyük girişlerini gördüler ve 2.2 milyar dolarlık net yatırım aldılar.

Solana ve Litecoin…

Bitcoin 2.1 milyar dolarla en fazla yatırımı alan fon olurken, Ether fonları için ise bu rakam 57 milyon dolardı. 2024’ün en çok yatırım alan ikinci altcoin’i olan Solana fonlarına 2.4 milyon dolarlık giriş vardı. Geçtiğimiz hafta Canary Capital şirketinin ETF başvurusunda bulunduğu Litecoin için ise 1.7 milyon dolarlık giriş görüldü. Litecoin fonlarına sene başından bu yana gelen net yatırım da 41 milyon dolara çıktı.

Short-Bitcoin’e de giriş

Bir önceki hafta 6.3 milyon dolarlık çıkışların olduğu short-Bitcoin fonlarına ise 12.3 milyon dolar gibi yüksek bir girişin olması da dikkat çekti. Ay başından bu yana ekside olan fonlar böylece artıya geçmiş oldular.

Cardano fonlarından da 1.5 milyon dolarlık çıkış oldu.

ETF’lerde yine en çok yatırımı BlackRock’ın Bitcoin spot fonu olan iShares aldı. IBIT fonuna 1.1 milyar dolar girdi. Grayscale’in Bitcoin fonu da 68 milyon dolar net giriş gördü. Bu rakam Fidelity için 319, ARK Invest için ise 306 milyon dolardı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl