Bireysel Bitcoin madencisine piyango: 220 bin dolar kazandı

Son dönemde sıkça görülmeye başlanan bireysel madencilerin bir bloğu tek başına onaylaması durumuna bir yenisi daha eklendi. Hiçbir büyük havuza dahil olmadan madencilik yapan bu kişi, 220 bin dolarlık BTC ödülü aldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin madenciliğinin her geçen gün zorlaştığı ve özellikle ödül yarılanmasının ardından küçük oyuncuların sektörden çekildiği bir dönemde, bireysel madencilik yapan bir kişiye adeta piyango çıktı. Bu kişi 867118. bloğu tek başına çıkardı ve 3.3BTC’lik (yaklaşık 220 bin dolar) ödülü kazandı.

Bugün TSİ 12 civarında bloğu onaylayan madenci böylece binde birden bile düşük olan bir olasılığı gerçekleştirmiş oldu. Bilindiği gibi bireysel madenciler genelde madencilik havuzlarına dahil oluyorlar ve hash güçlerine göre havuzdan pay alıyorlar. Bu tarz büyük havuzlara dahil olmayanlar ise, kendi şanslarını deneyip, bir nevi “ya hep, ya hiç” deyip riske giriyorlar.

İki katını alacaktı!

Son dönemde bu tarz bireysel madencilerin tek başına blok buldukları örnekler daha fazla görülmeye başlandı. Bu durum eğer 6 ay önceki halving öncesi gerçekleşseydi, madenci bunun 2 katı BTC ödülü alacaktı.

20 Nisan günü gerçekleşen halving ile madencilerin ödülleri yarı yarıya azalmış ve blok başına kazanılan BTC adedi 6.25’ten 3.125 BTC’ye düşmüştü.

Bu düşüş, büyük Bitcoin madencilerine de büyük darbe vururken, bu şirketlerin hisselerinde de sert değer kayıpları görülmüştü.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl