Kraken borsası kendi blok zincirini başlatıyor

ABD merkezli Kraken borsası kendi blok zincirini başlatacak. Birçok blok zincirinin aksine burada bir token çıkarılmayacak. "Ink (*Mürekkep)" adını taşıyacak olan bu blok zinciriyle beraber borsanın, merkeziyetsiz finans kullanımını kolaylaştırmayı hedeflediği belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın bilinen borsalarından biri olan Kraken, gelecek sene itibarıyla kendi blok zincirini başlatacak. Ink adını taşıyacak blok zinciri merkeziyetsiz finans işlemlerini basitleştirecek ve kullanıcıların kolay işlem yapabilmelerini sağlayacak. Bu işlemler arasında al-sat, borç alma ve verme de bulunacak.

İkinci katman zincirin test ağı ise bu sene başlatılacak ve bu sayede geliştiriciler de, zincir üzerinde uygulamalar çalıştırabilecekler.

Hatırlanacağı gibi Coinbase borsası da, yine 2. katman ağı olan Base adında benzer bir blok zinciri sistemi başlatmıştı. Base ağının işlem hacmi bu senenin ikinci çeyreğinde %300’den fazla artış görmüştü.

Token olmayacak

Ink kurucusu Andrew Koller, blok zincirinin 2025’in ilk çeyreğinde başlatılmasını beklediklerini ifade etti. Koller, birçok blok zincirinin aksine Ink’in bir token’ı olmayacağını da söyledi.

Kullanıcıların DeFi ürünleri vasıtasıyla gelir elde etmeleri ve aynı zamanda birçok işlemi de fazla işlem ücreti ödemeden yapabilmeleri sağlanacak.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl