ABD’nin kontrolündeki kripto para cüzdanında şüpheli hareket

ABD hükümetinin kontrolünde olan bir kripto para cüzdanından 20 milyon dolarlık transfer gerçekleştirildi. Olağan dışı işlemler nedeniyle cüzdanın çalındığı düşünülüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’li yetkililerin kontrolünde olan kripto para cüzdanlarından birinden 20 milyon dolarlık kripto para transfer edildi. Cüzdanın çalındığı iddia ediliyor.

2016 yılında Bitfinex’ten sızdırılan ve daha sonra hacker’ların ABD tarafından yakalanmasıyla el konulan kripto paraların bir kısmı bu cüzdanda tutuluyordu.

İşlemler, Türkiye saatiyle 20.17’de başladı. Önce cüzdandan 5.45 milyon dolarlık AUSDC çıkarıldı. Ardından 1.12 milyon dolarlık AUSDT, bir başka işlemde de 13.69 milyon dolarlık AUSDC dışarıya aktarıldı. 20.42’de gerçekleştirilen son işlemde ise 446 bin dolar değerinde 178 ETH ele geçirildi. Böylece dakikalar içinde toplamda 20 milyon doların üzerinde bir miktar alındı ve cüzdan tamamen boşaltıldı.

Kaynak: Arkham

Hacker’ları ve çalınan fonları bulmasıyla ünlü olan anonim blok zinciri araştırmacısı ZachXBT’ye göre ABD, büyük olasılıkla cüzdanı çaldırdı. Fonların N exchange, Switchain gibi borsalara aktarıldığı belirlendi.

Bitfinex, 2016 yılında hack’lenmiş ve değeri bugün milyarlarca doları bulan kripto paraları çaldırmıştı. Bu olayın arkasındaki kişilerin New York’ta yaşayan Ilya Lichtenstein ve Heather Morgan adındaki evli bir çift olduğu tespit edilmişti. ABD Adalet Bakanlığı, geçen sene bu hacker’lardan 3.6 milyar dolar değerinde kripto para ele geçirdiğini açıklamıştı. Varlıkların Bitfinex’e iade edilmesi bekleniyor fakat bu iade henüz gerçekleşmedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl