ABD’deki Bitcoin ETF’leri son 6 ayın rekorunu kırdı

10 Ocak gününden bu yana 21 milyar dolarlık net alım yapılan ETF'ler son 30 günde 6 ayın talep rekorunu kırdı. 1 ayda ETF'lere 64 bin 962 adet BTC girişi oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in 2024 yılındaki yükselişlerinde en büyük paya sahip olduğu belirtilen ETF’lere son 30 günde çok ciddi talep olduğu görülüyor. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju’nun X üzerinden verdiği bilgiye göre ETF’lere son 1 ayda, 6 ayın rekor talebi geldi. Ju, son 1 ayda 64 bin 962 adet BTC alındığı bilgisini verdi.

Bilindiği üzere ETF’lerde en büyük pay açık ara BlackRock şirketinde bulunuyor. BlackRock spot ETF’i şu anda 23 milyar dolarlık BTC tutuyor. İkinci sırada ise 10 milyar dolar ile Fidelity şirketi var.

Fiyatı yüksekte tutan ETF’ler mi?

Bilindiği gibi 2024 yılında istisnai meme coin’ler ve bazı yapay zeka coin’leri dışında birçok altcoin adeta yerinde saydı. Bitcoin ise mart ayında 73 bin dolarlık zirvesinin ardından 50 bin dolar ilâ 70 bin dolar arasında bir akümülasyon sürecine girmişti.

ETF girişlerine ve kurumsal alımlara bakıldığında son 1 ayda Bitcoin spot ETF’2l’lerine 3.8 milyar dolarlık net giriş olduğu gözlerden kaçmıyor. Dolayısıyla Bitcoin fiyatının, yaz aylarında birden fazla kez görülen 50 bin dolarlık seviyelerden çok daha yukarılarda olmasının en büyük sebebi Ki Young Ju’nun bahsettiği bu ETF talepleri olabilir.

En büyük kripto para haberin yazıldığı dakikalarda 68 bin dolar civarında işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl