MicroStrategy, Bitcoin’lerini satmak zorunda kalmaz: BitMEX analistleri

BitMEX analistleri, dün hisse değeri 25 yılın rekorunu kıran MicroStrategy şirketiyle ilgili bir analiz yayımladılar. Analistler, şu anki borç yapısıyla şirketin elindeki BTC'leri satmasına gerek kalmayacağını iddia ettiler. Raporda yine de, "Kripto paralar volatildir ve her an, her şey olabilir" denildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en fazla Bitcoin tutan kurumsal firması olmasıyla bilinen MicroStrategy şirketiyle ilgili olarak BitMEX Research analistleri de bir rapor hazırladı. 250 bin adetten fazla BTC tutan şirketin, “çok büyük ihtimalle” bu Bitcoin’leri satmak zorunda kalmayacağı belirtildi.

Yeni rekor da geldi

Bilindiği gibi MicroStrategy şirketinin hisseleri dün de ciddi şekilde yükselmiş ve kapanışı 235 dolar ile son 25 yılın rekor seviyesinden yapmıştı. Dün rekor kıran MSTR hisseleri, bugüne de hızlı başladı. Hisseler, haberin yazıldığı dakikalarda 239 dolardan işlem görüyor.

Borç taktiği şu ana kadar tuttu

2020 yılının ağustos ayında radikal bir kararla Bitcoin alımlarına başlayan MicroStrategy’nin karmaşık bir tahvil satış yapısı olduğunu belirten BitMEX analistleri, Bitcoin fiyatının yüksek kalması durumunda, hisse satışlarına gerek kalmayacağını ifade ettiler.

Şirket tahvillerini alanlar, bu tahvilleri nakit karşılığı satabildikleri gibi MSTR hisselerine de (dönüştürülebilir hisse sistemi) çevirebiliyorlar. Hisse fiyatları yüksekse şirket ödemeleri nakit olarak kolayca yapabiliyor. Dolayısıyla Bitcoin satışına da gerek kalmıyor.

Kötü senaryoda ne olur?

Analistler kripto para dünyasında “her an her şeyin olabileceğini” de belirterek, kendilerini bir nevi garanti altına da aldılar ve şunları söylediler:

“Ancak şirketin primli değeri düşerse ve tahvil vadesi de gelirse o zaman hissedarlar Bitcoin satışına onay verebilir. Yine de hisselerin hala yüksek seyrettiği ve vadenin 2027 ilâ 2031’de dolduğu düşünüldüğünde bu baskının da az olduğu görülüyor. Bugün tipik bir ayı sezonu düşüşü olsa ve fiyat 15 bin dolara kadar düşse bile, vade süresine birkaç yıl daha olduğu için, yine satış ihtimali çok az”

Analizde MicroStrategy şirketinin, yazılım işinde elde ettiği gelirlerin de çok fazla olmadığı ve nakit ödemeler için yeterli olmayacağı da yazıldı.

MicroStrategy şirketinin elindeki Bitcoin’lerin değeri şu anda 17 milyar dolar civarında ancak şirket bu BTC’ler için toplamda 9 milyar dolar ödedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl