Putin, yeni kripto yasasını imzaladı: 1 Kasım’da yürürlükte

Rusya Devlet Başkanı Putin, kripto para madenciliği ve işlemlerine yönelik yeni düzenlemeler getiren yasa tasarısını imzaladı. Yeni düzenlemeler, 1 Kasım itibari ile yürürlüğe girecek.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto paraların düzenlenmesine ilişkin yeni bir yasa tasarısını imzaladı.

TASS‘ın haberine göre, 1 Kasım 2024 itibari ile yürürlüğe girecek yeni düzenlemeler, Rus hükümetine belirli bölgelerde kripto para madenciliğini yasaklama yetkisi veriyor. Aynı zamanda bu tür kısıtlamaların hangi durumlarda ve hangi prosedürle uygulanacağına karar verme hakkı tanıyor. Hükümet, madencilik için altyapı sağlayan operatörlerin faaliyetlerini de düzenleyebilecek.

Öte yandan yasa, kripto para adres bilgilerine erişim yetkisi olan kurumların kapsamını genişletiyor. Önceden bu bilglere yalnızca Federal Mali İzleme Servisi (Rosfinmonitoring) erişebiliyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte tüm federal devlet kurumları, ayrıca soruşturma, ön soruşturma ve operasyonel arama yapan kurumlar da bu bilgilere erişebilecekler.

Son değişiklerle beraber operatörlerin hizmet sağladığı madencilerin sicilini kontrol etme yetkisi Federal Vergi Servisi’ne verildi. Daha önce kayıtlar, Dijital Kalkınma Bakanlığı tarafından tutuluyordu. Sıradan vatandaşlar, elektrik tüketiminde belirli sınırlara uymaları halinde kayıt yükümlülüğü olmadan madencilik yapabilecekler. Bireysel girişimci ve tüzel kişilerin ise madencilik yapabilmeleri için kayıt olmaları gerekiyor. Federal Vergi Servisi, bir yıl içinde tekrarlanan ihlaller durumunda şirketleri madenciler kaydından çıkarma yetkisine sahip olacak. Bu durumda operatörlerin kayıtlarda yer almayan ya da kayıtlardan çıkarılmış olan kuruluşlara madencilik altyapısı sağlama hakkı bulunmayacak.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl