Goldman Sachs’ın Başkan Yardımcısı kripto paralar için istifa etti

Chris Matta, Goldman Sachs'ta başkan yardımcılığı görevine gelmesinden sonra kripto paralar uğruna ünlü finans şirketinden ayrıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Wall Street, kripto paraya gidiyor. Son örnek Chris Matta’nın Goldman Sachs’ta başkan yardımcılığı görevine gelmesinden sonra kripto para uğruna ünlü finans şirketinden ayrılması.

LinkedIn hesabına göre Chris Matta, Goldman Sachs’ta değeri 7 milyar doları aşan varlıkları yönetiyordu. Wall Street’in prestijli bankasında başkan yardımcısıydı. Sonra kripto para birimlerini alternatif yatırımlar için bir fırsat olarak gördü.

Ardından Matta, Goldman Sachs’tan ayrılarak birlikte çalıştığı iki meslektaşı Ali Hassan ve Michael Kazlev ile birlikte kendi kripto para odaklı yatırım aracını yarattı. Üç ortak Crescent Crypto Asset Management adını verdikleri bir şirket kurdular.

Matta, patronun Goldman Sachs’tan ayrılacağı haberini duyduğunda kendisini ofisine çağırdığını söyledi ve şöyle dediğini anlattı:

“Bana ‘Deli misin?’ diye sordu. Devamında, ‘Aldığınız riskin farkında mısınız?’ Priminden vazgeçiyorsun!’ dedi.”

Chris Matta (sağda)

CNBC’ye konuşan Matta, “Goldman’dan ayrıldığınızda masada iyi bir miktar para bırakırsınız. Ama bunu hesapanmış bir risk olarak gördüm. Goldman’da her zaman alternatif varlık sınıfları arıyorsunuz ve dedim ki, belki bu ciddiye almaya başlamamız gereken alternatif bir yatırımdır. Ya sıfıra gider ya da daha büyük zirvelere. Hiç pişman değilim. Dürüstçe söylemek gerekirse hayatımın en heyecan verici birkaç ayı oldu.” dedi.

Bitcoin ve diğer kripto paralar 2017 yılında baş döndürücü şekilde yükselmeye başladığında Matta, işyerinde bir kripto uzmanı olarak tanındığını söyledi ve insanların sürekli “Sana 50 bin dolar vereceğim, bunu benim için yapabilir misin?” gibi kripto paralar hakkında sorular sorduğunu anlattı.

Matta ve arkadaşları şimdi 50 milyon dolarlık varlık çekme hedefine doğru ilerliyorlar. Aynı zamanda Crescent Crypto’da stratejik yatırımlar yapmak isteyen yerleşik ticaret firmalarıyla da görüşüyorlar.

→ RIPPLE’IN XPRING DUYURUSUYLA XRP’Yİ PARLAK BİR GELECEK BEKLİYOR OLABİLİR

 

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl