HTC, bu yıl bir Blockchain telefonu çıkaracak

1997 yılında kurulan HTC, 2000'li yıllarla birlikte Android işletim sistemine dayalı bir akıllı telefonu piyasaya sürerek önemli bir yol kat etti. Şirket şimdi aynı şeyi Blockchain ile yapmak istiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

1997 yılında kurulan HTC, 2000’li yıllarla birlikte Android işletim sistemine dayalı bir akıllı telefonu piyasaya sürerek önemli bir yol kat etti. Şirket şimdi aynı şeyi Blockchain ile yapmak istiyor.

Tayvanlı elektronik üreticisi, bugün merkezsiz ağların dünyasına hem mobil bağlantı noktası hem de kripto paralarını cebinde taşımak isteyenler için bir depolama aygıtı olarak hizmet edecek olan, Genesis adını verdiği akıllı telefonunu tanıttı.

Daha önce HTC’nin Vive sanal gerçeklik ürün serisini kuran ve kısa bir süre önce Genesis projesine öncülük etme amacıyla şirkete geri dönen Phil Chen’e göre HTC, cihazı yakın zamanda dağıtmaya başlamayı hedefliyor.

CoinDesk’e konuşan Chen, “Yıl sonunda dağıtıma başlamayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

HTC, Blockchain’e özel bir telefon geliştiren tek şirket değil ama en büyük şirket. Sirin Labs, Blockchain tabanlı akıllı telefonu Finney’i inşa etmek için ICO’sunda 157 milyon dolar para topladı. Öte yandan Huawei de Android sisteminde Blockchain uygulamalarını çalıştıracak bir proje üzerinde çalışıyor. Ancak Huawei’in girişimi Blockchain tabanlı bir telefon geliştirmekle ilgili değil.

Önümüzdeki aylarda Genesis ile ilgili yayınlanacak olan whitepaper’da tenik özellikler de dahil olmak üzere birçok önemli ayrıntıya yer verilecek.

Dağıtımdan önce telefon için bir ön satış süreci başlatılacak. Bu süreçte ödemeler, yalnızca Bitcoin ve Ethereum ile kabul edilecek.

→ COINBASE’İN YENİ HEDEFİ WALL STREET

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl