OmiseGo nedir ve nasıl alınır? OmiseGo hakkında bilgiler

Dünyadaki kripto meraklıları son zamanlarda OmiseGo'ya oldukça fazla ilgi gösteriyorlar. Bu ilgi OmiseGo'nun kısaltmasının OMG (Oh my God) olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Peki oldukça ilginç ve ilgi çeken bir proje olan OmiseGo nedir nasıl alınır? İşte OmiseGo hakkında merak edilenler.

Dünyadaki kripto meraklıları son zamanlarda OmiseGo’ya oldukça fazla ilgi gösteriyorlar. Bu ilgi OmiseGo’nun kısaltmasının OMG (Oh my God) olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Peki oldukça ilginç ve ilgi çeken bir proje olan OmiseGo nedir ve OmiseGo nasıl alınır? İşte OmiseGo hakkında merak edilenler.

OmiseGo nedir?

Tayland merkezli bir ödeme hizmetleri şirketi olan Omise’nin kurucuları Jun Hasegawa ve Donnie Harinsut, 2017 yılında OmiseGO’yu yarattılar ve Ethereum Blockchain’indeki OMG token’ı için 25 milyon doları aşan bir ICO gerçekleştirdiler.

OmiseGO, Ethereum tabanlı finansal teknolojiyi kullanarak bankasızların bankası olmayı ve insanları bankalardan kurtararak kendi kendilerinin bankası haline gelmelerini amaçlayan ilginç bir proje.

Ancak OmiseGO, kripto para birimi teknolojisini kullanarak insanların kendilerinin bankaları olmalarını isteyen tek proje değil. Bir çok yeni startup, başarılı kripto ICO projeleri de dahil olmak üzere aynı şeyi yapıyorlar. Böylelikle piyasada sert bir rekabet yaşanıyor. Yine de OmiseGO, perakendeciler ve tüccarlar tarafından yaygın olarak kabul edilmesi konusunda bir adım önde bulunuyor.

OmiseGO, halka açık Ethereum tabanlı finansal teknolojiyi kullanıyor ve böylece geleneksel dijital cüzdanlarda kullanılabiliyor. Ekip, gerçek zamanlı P2P değer değişimi ve ödeme hizmetlerini sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, proje hem itibari para birimleri hem de Bitcoin ve Ethereum gibi merkezi olmayan para birimlerine odaklanıyor.

Geleneksel finansal dünyada temel bir sorun yer alıyor. Hizmetlerin sadece orta sınıf için ayrıcalıklara tabi olmasının yanı sıra, hizmet sağlayıcıları arasında ciddi iletişim ve koordinasyon eksikliği bulunuyor. OmiseGO ekibine göre, halka açık bir Blockchain üzerinde merkezi olmayan bir borsanın kullanılması, bu endişelerin çoğunu hafifletebilir. Ekip bu görüşlerini bildirirken akıllarında olan şey ise herkesin, herhangi bir finansal işlem türüne merkezsiz ve uygun bir şekilde erişebilmesi.

Ayrıca OmiseGo’nun ödeme çözümleri, uygulamak isteyen diğer şirketler tarafından kullanılabilir. Dijital cüzdanlar tüm dünyada yavaş yavaş ilgi kazanıyor ve bu proje o momentumdan yararlanmak istiyor

OMG şu anda Coinmarketcap’e göre 20. sırada bulunuyor ve OMG’nin değeri yaklaşık olarak 10 dolar seviyesinde yer alıyor.

OMG’nin arzının sınırlandırıldığını da ayrıca belirtmekte fayda var. Yani daha fazla token madencilik ile çıkarılmayacak ve gelecekte daha fazla oluşturulmayacak.

OmiseGo nasıl alınır?

OMG’yi, düşük komisyon ücretleri ve stabil altyapısıyla kısa zamanda popüler bir borsa haline gelen Binance‘i kullanarak alabilirsiniz.

Binance kayıt linki üzerinden hesabınızı oluşturduktan sonra OMG alabilmek için şu adımları izlemeniz yeterli:

1- Binance’de bulunan hesabınıza Bitcoin gönderin. Bunun için sayfanın sağ üst kısmında yer alan Funds bağlantısının üzerine gelerek Deposits&Withdrawals‘a tıklayın.

2- Açılan sayfada yer alan arama kutucuğuna BTC yazarak Bitcoin’i bulun ve hemen yanında yer alan Deposit‘e tıklayın.

3- Burada sizin için oluşturan cüzdan adresinizi kopyalayın ve Bitcoin’lerinizin bulunduğu borsa ya da cüzdan üzerinden bu adrese Bitcoin gönderin. Bitcoin’leriniz Binance hesabınıza 15 dakika içinde geçecektir.

4- Bitcoin’leriniz hesaba geçtiyse Binance logosunun yanında yer alan Exchange bağlantısı üzerinden Basic‘i tıklayın.

5- Açılan sayfada OMG/BTC çiftini bularak tıklayın. Ardından grafiğin altında yer alan Buy bölümünden satın alımınızı gerçekleştirin. Burada yer alan Price bölümüne almak istediğiniz fiyatı, Amount bölümüne ise almak istediğiniz OMG miktarını girin ve Buy OMG’ye basın. Daha kolay bir şekilde satın almak isterseniz Market sekmesi üzerinden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl