Çinli girişimci ile Blockchain’e Uber geliyor

Oyun uygulaması geliştiricisi Funcity'nin CEO'su ve Çin'in Uber'i Kuaidi Dache'nin kurucusu Chen Weixing, Blockchain tabanlı Uber benzeri bir platform oluşturmayı planladığını açıkladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

CoinDesk’te yer alan habere göre, oyun uygulaması geliştiricisi Funcity’nin CEO’su ve Çin’in Uber’i Kuaidi Dache’nin kurucusu Chen Weixing, Blockchain tabanlı Uber benzeri bir platform oluşturmayı planladığını açıkladı.

Chen’in WeChat’teki paylaşımına göre platform, Çin’deki en büyük grup indirim uygulamalarından biri olan Meituan’ın kurucu ortağı Yang Kun ile ortaklaşa geliştirilecek.

Çinli girişimci, konuyla ilgili olarak, “Yolculuk paylaşımı, Blockchain’in test edileceği kitle ölçeğinde ilk sosyal uygulama olacak.” dedi.

Uygulamayı geliştirmek için hangi Blockchain’in kullanılacağı ve Blockchain‘in ölçeklenebilirlik problemleriyle nasıl başa çıkılacağı konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi.

Chen tarafından 2012 yılında kurulan ulaşım uygulaması Kuaidi Dache, bir başka ulaşım uygulaması Didi Chuxing’e rakip olarak ortaya çıkmıştı. İki şirket hem girişim sermayesi hem de Tencent ve Alibaba gibi internet devleri tarafından desteklendi. Ardından, 2014 yılında Didi Chuxing markası altında birleştiler. Şirket, Uber’i bir satın alma yoluyla Çin’in dışına itti.

Chen’in Blockchain alanına girmesi şaşırtıcı değil, çünkü kendisi Çin’deki en bilinen Blockchain yatırımcılarından biri. Chen’in, Binance ve Huobi gibi bazı büyük ticaret platformları da dahil olmak üzere en az bir düzine kripto para projesine yatırım yaptığı biliniyor.

→ EOS’TA ARIZA ÇIKTI ANA AĞ AÇILIŞI ERTELENEBİLİR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl