Bitcoin volatilitesi tarihi diplerde: “Yaklaşan fırtınanın habercisi olabilir”

Singapur merkezli trading şirketi QCP Capital'e göre, Bitcoin'in volatilitesindeki tarihi düşüş, bir "fırtına öncesi sessizlik" olabilir. Şirket, "yaz tatilinde" olan volatilitenin yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde patlama yaşayabileceği iddiasında.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in volatilitesi tarihin en düşük seviyelerinde seyrederken Singapur merkezli kripto trading şirketi QCP Capital yatırımcıları uyararak “sessizliğe aldanmayın” mesajı verdi.

QCP Capital analistlerinin son değerlendirmesinde, düşük volatilitenin geçici olabileceği vurgulandı. “Volatilite yaz tatilinde olabilir fakat yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde yukarı yönlü büyük patlamalar görülebilir” ifadelerine yer verilen raporda, piyasaların şu an için tarifelerin ertelendiği, Fed’in faiz indirimlerine gideceği ve mali açıkların devam edeceği ideal bir ekonomik ortamı (Goldilocks senaryosu) fiyatladığı belirtildi.

Raporda ayrıca, balinaların, erken dönem yatırımcıların ve madencilerin çoğunun kenarda beklediği ancak buna karşın Bitcoin’in fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesinin sadece yüzde 2-3 altında seyrettiğine dikkat çekildi. Bu fiyat istikrarının ETF’ler ve halka açık şirketlerden gelen düzenli alımlarla desteklendiği ifade edildi.

Diğer taraftan altcoin’lerin Bitcoin’e göre tarihî düşük seviyelerde seyrettiğine dikkat çeken analistler, yatırımcıların ilgisinin hala Bitcoin’e odaklandığını belirtti. Özellikle kurumsal yatırımcıların Bitcoin yatırımlarını artırarak BTC’nin piyasadaki hakimiyetini derinleştirdiği kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ticari diplomasideki hamleleri ise piyasalarda belirsizliği artıran bir diğer unsur. Trump yönetiminin 1 Ağustos tarihinde Japonya ve Güney Kore gibi ülkelere yüzde 25’lik yeni tarifeler uygulamaya koyabileceği belirtiliyor. Trump’ın “TACO” (Tariffs Are Coming… Or not – Tarifeler Geliyor… Ya da Gelmiyor) yaklaşımı, piyasalar açısından belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

QCP Capital, bu tarifelerin hayata geçmesi halinde küresel ekonomik büyümenin zarar görebileceği ve riskli varlıklar için ciddi bir test sürecinin başlayabileceğini de belirtiyor. Ayrıca ABD’nin ağustos sonundaki borç limiti son tarihi (X-date) yaklaşırken piyasalarda likiditenin sıkışmaya devam edeceği ve bu durumun da volatiliteyi artırabileceği uyarısında bulunuyor.

Yılın ikinci yarısında piyasalarda belirleyici olması beklenen üç kritik olay bulunuyor: Temmuz sonundaki çeyreklik Hazine ihalesi açıklamaları, ağustos başında devreye girmesi muhtemel yeni tarifeler ve 21–23 Ağustos tarihleri arasındaki Jackson Hole toplantısı.

Analistler yatırımcılara, volatilitenin durgun olduğu şu günlerde “fırtına öncesi sessizlik” ihtimalini göz ardı etmemeleri gerektiğini hatırlatıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl