Analist Robert Sluymer: Bitcoin dibi gördü, ralli başlayacak

Yatırım danışmanlığı şirketi Fundstrat'tan Robert Sluymer, CNBC'ye verdiği demeçte Bitcoin'in sonunda dibe vurduğunu söyledi. Fundstrat'ın baş teknik stratejisti olan Sluymer, bir numaralı kripto para biriminin yakında toparlanmaya başlayacağına inanıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yatırım danışmanlığı şirketi Fundstrat’tan Robert Sluymer, CNBC’ye verdiği demeçte Bitcoin’in sonunda dibe vurduğunu söyledi. Fundstrat’ın baş teknik stratejisti olan Sluymer, bir numaralı kripto para biriminin yakında toparlanmaya başlayacağına inanıyor.

Sluymer, Bitcoin‘de yaklaşan canlanmanın ardında yatan sebeplerden bazıları için uluslararası ticaretteki gerilimlere ve İtalya’da gelişmekte olan son duruma işaret etti.

CNBC’ye telefonla bağlanan kripto analist, Bitcoin için alt fiyat seviyesini 7000 dolar olarak belirtti. Sluymer, şöyle dedi:

“Bir adım geri çekildiğimizde, ilk aşamanın gerçekleşmeye başladığını görüyoruz. Bitcoin, 7000 dolar civarında çok önemli destek buldu ve buradan bir toparlanma işlemi başlatacağını düşünüyoruz.”

Sluymer’a göre Bitcoin, 2018 yılında birkaç kez önemli düşüşler yaşadı fakat neredeyse hiç 7000 doların altına gerilemedi. Tek istisna geçtiğimiz Şubat ayının başında 2017 yılının Kasım ayından bu yana en düşük seviye olan 6000 dolara gerilemesi oldu. Sluymer, bunun lider kripto para için pozitif bir gelişme olduğuna inanıyor.

Analist ayrıca Relative Strength Index (RSI) gibi piyasa indikatörlerinin BTC’nin bir ralli için bir miktar ivme kazandığını gösterdiğini söyledi. Sluymer, Bitcoin için RSI’ın şu anda 40’ta olduğunu, 30 ve üzeri RSI’ın oversold durumuna (gereğinden fazla düşen) işaret ettiğini ifade etti.

Sluymer yatırımcılara çok dikkatli olmalarını ve kısa (short) pozisyonlarını azaltmalarını tavsiye etti ve uzun (long) pozisyon almanın şu aşamada daha mantıklı olduğunu söyledi.

Son olarak Sluymer’a göre Bitcoin’in geçmesi gereken sıradaki eşik 7800 dolar.

Fundstrat analistlerinden Tom Lee, birçok defa Bitcoin’in yıl ortasında 20.000 dolara ulaşacağını ve 2018’in sonuna kadar da 25.000 doları göreceğini söyledi.

Sizce Bitcoin fiyatları en düşük seviyesine ulaştı mı, Bitcoin’de ralli yaklaşıyor mu? Aşağıda bulunan yorum bölümünden görüşlerinizi paylaşın.

→ DAN MOREHEAD’İN BİTCOİN YATIRIMCILARINA BİR TAVSİYESİ VAR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. fatih Yanıtla

    haziran sonuna kadar 10000 dolar sınırına yaklaşıp temmuz ağustos ve eylül ayının sonuna kadar düşüş eğiliminde olacağını düşünüyorum ekim kasım aralık ayındada 50000 dolar bandına yaklaşacağına emin olmamakla birlikte zorlayacağını düşünüyorum ocak şubat mart ayında 20000 ile 30000 arasında gidip gelecek sonraki takip eden 3 aydada tekrar toparlanıp gene 50000 seviyelerinde yerini alacağını tahmin ediyorum 2019 sonuna kadar 100000 doları geçedebilir 90000 bilerde kaladabilir