2025 yılı kripto hazine şirketlerinin yılı olmaya devam ediyor. Bitcoin ve Ether başta olmak üzere Solana’dan Worldcoin’e, Dogecoin’den TON’a kadar birçok kripto parada alımlar yapılıyor.
Son kurulan şirketlerden biri de, Leap Therapeutics adlı bir biyokimya şirketinden Cypherpunk Technologies’e dönüşen firma oldu. Şirketin Nasdaq’taki “LPTX” sembolü de yarın itibarıyla “CYPH” olarak değişecek.
Kripto para stratejisine geçiş…
Şirket, dijital varlık/kripto para hazinesi kurma stratejisine geçti ve Zcash birikimine başladı. İlk etapta 203 bin 775 adet ZEC alındı. Alımlar için 50 milyon dolar ödendi. Her bir coin için 245 dolarlık ödeme yapıldı. Geçtiğimiz günlerde 700 doların da üzerine çıkan ve şu anda 450 doların üzerinde işlem gören ZEC için bu oldukça indirimli bir fiyat oldu.
Winklevoss ikizleri de yatırımcı oldu
ABD merkezli Gemini borsasının sahipleri ve erken dönem Bitcoin yatırımcısı olan Winklevoss ikizlerinin de yatırımcısı olduğu şirket, özel yatırım turunda da 58.8 milyon dolarlık fon topladı.
Cypherpunk şirketi, Zcash’i seçme sebebini ise; “dijital gizliliğin somutlaşmış hali olduğu için” diyerek açıkladı.