En çok kullanılan 5 Ethereum tabanlı uygulama

ICO'lar milyonlarca dolar toplamayı sürdürüyor ancak birçoğunun çalışan bir dapp'i henüz yok. Bununla birlikte yine de birkaç dapp, yüzler ya da binlerce günlük aktif kullanıcıyı çekmeyi başarıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum’da merkezsiz uygulama (dapp) ekosistemi henüz emekleme döneminde. ICO’lar milyonlarca dolar toplamayı sürdürüyor ancak birçoğunun çalışan bir dapp’i henüz yok. Bununla birlikte yine de birkaç dapp, yüzler ya da binlerce günlük aktif kullanıcıyı çekmeyi başarıyor.

DappRadar’dan alınan veriler ve CoinDesk’in hazırladığı listeye göre günlük aktif kullanıcı sayısına göre en büyük 5 dapp şöyle:

1- Idex

Idex’in şu anda günlük yaklaşık 6500 aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu rakam, onu en çok kullanılan Ethereum dapp’i haline getiriyor.

Idex, Aurora adlı şirket tarafından geliştirilen Ethereum ve Ethereum tabanlı token’lar için merkezsiz bir kripto para borsası. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında faaliyete giren borsa, Ocak ayıyla birlikte hızlı bir büyüme kaydetti.

2- ForkDelta

ForkDelta’nın son 24 saatte aktif 2221 kullanıcısı bulunuyor ve bu onu en çok kullanılan ikinci Ethereum dapp’i yapıyor.

Idex’e benzer şekilde ForkDelta da Ether ve ERC-20 token’larının alınıp satılmasına olanak tanıyan merkezsiz bir borsa. Proje, geçtiğimiz Ocak ayında bir başka merkezsiz borsa olan EtherDelta’nın çatalı olarak piyasaya sürüldü.

3- Bancor

Son 24 saatteki verilere göre Bancor, 560 günlük aktif kullanıcıya sahip.

Bu arada Bancor’un İletişim Direktörü Nate Hindman, bu sayıya itiraz etti ve Bancor’un aktif kullanıcı sayısının DappRadar’ın gösterdiğinden daha yüksek olduğunu söyledi. DappRadar’ın kurucusu Skirmantas Januskas, Bancor ile temas halinde olduğunu ve verilerin yüzde 100 doğru olduğundan emin olmak için görüştüklerini bildirdi.

Bancor, kullanıcıların Ether ve ERC-20 token’larıyla işlem yapabilmelerini sağlayan borsa benzeri bir ağ.

Platform, geçtiğimiz yıl düzenlediği ICO’da BNT token’larını satarak 150 milyon dolar fon topladı.

4- CryptoKitties

CryptoKitties son 24 saat verilerine göre 408 kullanıcıya sahip, bu da onu en çok kullanılan dördüncü Ethereum dapp’i yapıyor.

Piyasa sürülmesiyle birlikte hızla popülerleşen uygulama, bir ara Ethereum ağının tıkanmasına bile neden oldu. CryptoKitties’in günlük aktif kullanıcı sayısının Aralık’tan bu yana yaklaşık yüzde 97 oranında düştüğü bildiriliyor.

Oyun, kullanıcıların benzersiz, yinelenemez kediler yetiştirmesine ve ticaretini yapmasına olanak tanıyor.

5- LocalEthereum

LocalEthereum’un son 24 saatte aktif 236 kullanıcısı vardı. Bu onu en çok kullanılan beşinci en aktif Ethereum dapp’i haline getiriyor. Platform, LocalBitcoins’e benzer şekilde bireyler arasında Ether alım satımını kolaylaştırıyor.

LocalEthereum’un sistemi, satıcının parayı alıcıdan aldığını onaylayana kadar satıcının Ether’ini kilitleyen bir akıllı sözleşmeyle çalışıyor.

→ TOM LEE BITCOIN’DE YIL SONU İÇİN 25 BİN DOLAR TAHMİNİNİN GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl