Bitcoin’de satış baskısı azalıyor ama ayı dönemi sürüyor: 10x Research

Bitcoin şubat ayı başındaki 60 bin dolarlık seviyesinin altına düşmezken 10x Research analistleri de satış baskısının o döneme göre azaldığını belirttiler. Şirket analistleri, "Bitcoin, riskten kaçış ortamına rağmen fazla düşmedi. Bu durum aşağı yönlü momentumun zayıfladığını gösteriyor" dediler.

bitcoin 2025 09 25T161955.505
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Araştırma şirketi 10x Research analistleri, kripto para piyasalarında satış baskısının azaldığını ancak ayı sezonunun da hala bitmediğini belirttiler. Haftalık analizlerinde gidişatı değerlendiren uzmanlar düşüş hızının yavaşlamış olmasına rağmen trendin ise hala tam anlamıyla değişmediğini söylediler.

“Ayı sezonu hala devam ediyor”

Bitcoin’de riskten kaçış ortamının var olduğunu, buna rağmen fiyatın hala yukarıda kalabildiğini belirten analistler şu ifadeleri kullandılar:

“Aşağı yönlü momentum zayıflamış görünüyor. Satış baskısı eskisi kadar güçlü değil. 62.500 dolar seviyesi 3 kez test edildi ve kırılmadı. Ancak bu, kesin bir boğa dönüşü anlamına gelmiyor. Ayı dönemi hala sürüyor”

Savaş da fazla etkilemedi

10x Research’ün de dediği gibi satış baskısının azalması, İran’a yapılan saldırılarda da net şekilde görüldü. Cumartesi sabahı başlayan ABD-İsrail ortaklığındaki saldırılar Bitcoin fiyatını 63 bin dolara kadar indirmişti. Ancak fiyat bu seviyenin altına düşmedi. Şubat ayı başında böyle bir gerilim ve savaş yokken 60 bin doların altına gerileyen Bitcoin, bu kez ise sağlam kalmayı başardı. En büyük kripto para, dün akşam saatlerinde de 70 bin doları geçti ama bu kısa sürdü. Salı sabahı itibariyle fiyat 68 bin dolar seviyelerinde seyrediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam yaptığı bir açıklamada “Saldırılarda büyük dalga hala gelmedi” diyerek, operasyonun devam edeceği intibasını yaratmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl