Saylor satarken, Tom Lee devam ediyor: 70 milyonluk ETH daha aldı

Bitcoin'in düşüşleri Ether'i de olumsuz etkilerken, hazine şirketlerinin birikim politikaları da tartışılmaya devam ediyor. Strategy'nin nakit rezerv artırımı için yaptığı satışların aksine bir başka büyük kripto hazine şirketi Bitmine ise ısrarlı alımlarını sürdürüyor. Zincir üstü veriler Tom Lee liderliğindeki şirketin dün de yüklü bir alım yaptığını gösteriyor.

tom leee
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük Ether şirketi konumundaki Bitmine, ETH alımlarına güçlü şekilde devam ediyor. Lookonchain’in playlaştığı bilgiye göre şirket dün de yaklaşık 70 milyon dolar değerde 40 bin adet ETH aldı. Alımların Kraken ve FalconX üzerinden yapıldığı belirtilirken, Bitmine’dan ise konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Bilindiği gibi şirket bu konuyla ilgili resmi açıklamaları Strategy gibi pazartesi günleri yapıyor. Bu pazartesi yapılan açıklamada da Bitmine geçtiğimiz haftaya dair 42 bin adetlik ETH alımı duyurmuştu. Şirketin toplamda 5.74 milyondan fazla Ether’i bulunuyor.

Strategy gibi satmadılar

Bitmine son dönemdeki tüm fiyat düşüşlerine ve borcun artıyor olmasına rağmen alımları durdurmamasıyla dikkat çekiyor. Bilindiği gibi Strategy pazartesi günü de geçtiğimiz haftaya dair 220 milyon dolarlık BTC satışı açıklamıştı. Şirket, satış sebebi olarak STRC başta olmak üzere temettü veren hisselerinin faiz ödemelerini sebep göstermişti.

Bitmine şirketinin ise ana hissesi BMNR dışında başka bir varlığının bulunmaması, yükümlülüklerini de azaltıyor. Dolayısıyla şirketin elinin bu anlamda daha rahat olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Ancak BMNR hissesi de, MSTR gibi son dönemde büyük düşüş yaşadı. BMNR dünkü işlem gününü 15 doların altında kapattı. Hisse geçtiğimiz yaz, şirketin ETH birikimlerine yeni başladığı bu dönemde 130 doların da üzerine çıkmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl