Bitcoin’de özellikle haziran ayında görülen düşüşlerde yine çok konuşulan Strategy şirketinin MSTR ve STRC hisseleri son dönemdeki yükselişlerle toparlanma yaşadı. MSTR hissesi 100 doları aşarken, STRC de 71 dolardan 88 dolara kadar yükseldi.
“Mali problem yok, rahatız”
Son dönemde nakit varlıklarını artıran ve 3 milyar dolara kadar çıkaran Strategy şirketinde ise CEO Phong Le, ABD medyasından Bloomberg’in bir yayınına katıldı. Şirketin mali tablolarının sorunsuz olduğunu ifade eden Le, Bitcoin’in ancak 8 bin dolara kadar düşmesi durumunda borçla ilgili sorunları düşünmeye başlayacaklarını belirtti:
“Aslında yapmamız gereken, ayı piyasalarına dayanabilecek ve aynı zamanda boğa döngülerinden de faydalanabilecek bir sermaye yapısı oluşturmak… Şu anda şirketin mali yapısı oldukça kuvvetli… Bitcoin’de 8-10 bin dolara kadar güvende hissediyoruz ve rahatız. Ama bu seviyeye bir düşüş olursa işte o zaman borç konusundaki sorunları düşünmeye başlarız”
“Nakit rezervin önemini gördük”
Geçtiğimiz hafta Bitcoin almayan ve 466 milyon dolarlık MSTR satışıyla dolar rezervine ekleme yapan şirketin CEO’su ayrıca nakdin önemini de daha iyi gördüklerini belirtti:
“Son birkaç ayda, ABD doları cinsinden likit sermayeye erişimin oldukça önemli olduğunu gördük. Rezervi büyütmeye devam edeceğiz”