Steve Wozniak: Blockchain bir balon, Bitcoin harika

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, blockchain'in dotcom dönemine benzer bir balon olduğuna inanıyor. Wozniak, 'tek saf dijital altın' olarak nitelendirdiği Bitcoin'in ise harika olduğunu düşünüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, blockchain’in dotcom dönemine benzer bir balon olduğuna inanıyor ancak gelecekte potansiyeli olabileceğini düşünüyor.

CNBC’nin haberine göre, New York’taki NEX teknoloji konferansı sırasında Wozniak, dotcom döneminin blockchain’de olduğu gibi teknoloji şirketleri etrafında benzer bir heyecan oluşturduğunu söyledi:

“O bir balondu ve blockchain hakkında da böyle hissediyorum.”

Wozniak, sözlerinin devamında blockchain’in merkezi olmadığını ve tamamen güvenilir olduğunu ifade ederek gerçek potansiyeline ulaşmasının biraz zaman alabileceğini belirtti:

“Bir günde değişmez, erkenden ortaya çıkan blockchain fikirlerinin birçoğu, uzun vadede kararlı olmaya hazır olmadıkları için kendilerini yakabilirler.”

Wozniak, geçen ay hem blockchain hem de kripto para birimlerinin gelecekteki potansiyelleri hakkında benzer düşünceleri dile getirmişti.

CNBC, Wozniak’ın geliştiricilerin blockchain’i inşa etmelerine izin vermedeki çok yönlülüğünden dolayı uzun vadede hayatını devam ettirecek tek kripto para birimi olarak Ethereum’u (ETH) seçtiğini belirtiyor.

Mayıs ayının ortalarında Viyana’daki bir konferansta Wozniak, Ethereum platformunu Apple’ın platformuyla karşılaştırmıştı ve gelecekte Ethereum’un Apple kadar etkili olabileceğini belirtmişti.

Bu ayın başlarında Bitcoin’i (BTC) ‘tek saf dijital altın’ olarak nitelendiren Wozniak, Bitcoin’in hala hayret verici olduğunu söyledi.

→ PEEPCOİN’İN DRAMATİK ÇÖKÜŞÜ: %95 ORANINDA DEĞER KAYBETTİ

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl