Bir şirket 46 milyon dolara Bitcoin’in hash gücünün yüzde 0,5’ini satın aldı

Kanada merkezli bir firma, 46 milyon dolar ödeyerek 14,000 madencilik cihazı satın aldıktan sonra Bitcoin ağının toplam hesaplama gücünün yüzde 0,5'ine ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kanada merkezli kripto para madencilik şirketi Vogogo, yakın zamanda 46 milyon dolarlık 14,000 adet ASIC madencilik cihazı satın aldıktan sonra Bitcoin ağının toplam hash oranının (hesaplama gücü) yüzde 0,5’ine ulaştı. Şirket, Bitcoin madenciliği alanında daha da genişlemeyi hedefliyor.

Şirket, 828 LP adındaki bir şirketten gerekli elektrik ekipmanları ve soğutma ünitelerinin yanı sıra her biri 13.5 TH/s hash oranına sahip 14,000 ASIC S9s satın aldı.

Bu hamle, Kanadalı madencilik şirketinin mevcut hash oranını yüzde 200 artırdı. Bu sayede şirket, Bitcoin ağının toplam hesaplama gücünün yüzde 0,5’ine ulaştı.

Ekipmanlar, şu an Montreal’in dışına kuruluyor ve 10,500’ü çalışmaya hazır durumda. Şirket, büyük çaplı maden işletmesinin Temmuz ayı içerisinde faaliyete geçirmeyi planlıyor. Gelecekte ilave olarak 4,000 madencilik cihazı daha getirilecek.

Vogogo, 2014 yılında Southtech Capital Corporation olarak 2014 yılında kuruldu. İsmini değiştirmeden önce kripto para odaklı bir ödeme işlemcisiydi ve daha sonra operasyonlarını kripto para madencilik şirketi Crypto 205’i ve 1,500 madencilik cihazını satın alarak madencilik alanına kaydırdı.

→ FORBES: BITCOIN’DE GERİ DÖNÜŞÜN 3 İŞARETİ

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl