‘Bitcoin yatırımcıları, Çin’deki gelişmeleri dikkatle izlemeli’

Finder.com'un İngiltere CEO'su Jon Ostler, Çin'in olası bir yasakları kaldırma kararının kripto para fiyatlarında büyük bir etki yaratacağını, bu nedenle yatırımcıların doğudaki gelişmeleri dikkatle izlemeleri gerektiğini söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Daily Express’e konuşan finder.com’un İngiltere CEO’su Jon Ostler, genel bir kural olarak kripto para sektörünün gelecek hakkında iyimser olduğunu söyledi.

Bununla birlikte Ostler, kripto para sektörüyle ilgilenenlerin doğudaki gelişmelere dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Ostler, “Çin’in kripto para üzerindeki yasağı kaldırması büyük olasılıkla fiyatlar üzerinde büyük bir etki yaratacaktır. Yasağın kalkacağının mırıltısı bile kısa vadede değeri artıracaktır.” şeklinde konuştu.

Çin’de son dönemde Bitcoin fiyatında aşağı yönlü baskı yaratan yasaklar silsilesinin ilki geçtiğimiz yılın Eylül ayında uygulamaya konulmuştu. Çin hükümeti, ülkede faaliyet gösteren tüm kripto para borsalarından faaliyetlerini durdurmalarını istemiş ve ICO’ları yasaklamıştı. Bununla yetinmeyen hükümet, geçtiğimiz Şubat ayında ise yabancı kripto para borsalarına erişimi de engelleme kararı aldı.

Yatırımcılar, yasakları aşmanın bir yolunu buluyor

Yakın zamanda yapılan bir araştırmada Çinli yatırımcıların yasaklara rağmen kripto paralara halen yatırım yapmanın bir yolunu bulduklarını ortaya koydu. Bu araştırmaya göre Çin’de kripto paralara aktif bir şekilde yatırım yapan kişilerin sayısı 3 milyondan fazla.

‘Bir gün mutlaka yasağı kaldıracaklar’

Bu arada Çin’in halihazırda aktif bir şekilde Blockchain teknolojisi geliştiren bir ülke olmasıyla birlikte bir başka kripto para uzmanı Çin’in kripto para yükselişini kaçırmak istemeyeceğini öne sürmüştü. BTCC’nin kurucularından biri olan Bobby Lee, bu yılın başlarında CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Bu dünyada hiçbir şey kalıcı değil. Bence bir gün yasağı kaldıracaklar. Bu konuda her şeyi yeniden başlatabilir ve lisanslayabilirler. Açık konuşmak gerekirse zaman dilimi konusunda bunun birkaç ay, birkaç yıl, hatta birkaç on yıl içinde olup olmayacağını söylemek zor.” demişti.

→ VITALIK BUTERIN: BITCOIN YÜZDE 51 TEHLİKESİ YAŞIYOR, KİMSE BUNU KONUŞMUYOR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl