Merakla beklenen Bitcoin ETF’si 3 güçlü nedenle yakında onaylanabilir

Bitcoin'e büyük para girişi sağlaması öngörülen ilk Bitcoin ETF'si, yakın zamanda SEC tarafından onaylanarak piyasaya sürülebilir. SEC'in bir Bitcoin ETF'sini onaylaması için 3 güçlü neden var.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Piyasa yorumcuları, bir konuda ortak görüşe sahip. O da Bitcoin‘in ayı piyasasından çekip çıkarılabilmesi için büyük bir haberin gerekliliği. Analistler genellikle bu haberin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanmış bir Bitcoin ETF’sinin piyasaya sürülmesi olabileceğini düşünüyorlar.

Bir Bitcoin ETF’sinin Bitcoin’e yatırım yapmayı oldukça kolaylaştıracağı ve güvenli kılacağı gibi nedenlerle önemli miktarda para çekeceği öngörülüyor.

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük vadeli işlem borsalarından biri olan CBOE’nin bir Bitcoin ETF’si başvurusu yaptığı ortaya çıkmıştı. Şimdi bu ETF’nin SEC tarafından onaylanma olasılığının yüksek olduğu söyleniyor.

Peki neden? Bitcoinist’te yer alan habere göre bunun için üç gerekçe sıralanabilir:

Bitcoin fiyatının yükselmesi

Kripto para borsası Gemini’nin sahipleri ünlü Winklevoss ikizlerinin yaptığı Bitcoin ETF’si başvurusu, geçtiğimiz yılın Mart ayında reddedilmişti fakat o dönem şartlar oldukça başkaydı. Geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana piyasanın altından çok sular aktı. Bitcoin, 1000 dolar civarında geziniyordu.

Bugünlerde ise Bitcoin’in fiyatı en az 6 kat daha fazla ve ilgi de bir o kadar yüksek. Öte yandan Bitcoin’in piyasa değeri de hala 100 milyar doların üzerinde ve düzenleyicilerin bu faktörü görmezden gelmeleri zor.

Saklama hizmetleri

Geleneksel yatırımcılar, riskli gördüklerinden büyük ölçüde kripto paralardan kaçındılar. Neyse ki Coinbase ve Swiss Stock Exchange’in müşterilerine sundukları saklama hizmetleri, artık kurumsal yatırımcıları piyasaya çekebilir. Nitekim Coinbase, yakın zamanda saklama servisinde bir hafta içinde 10 müşteriye ulaştığını bildirmişti.

Düzenleyici netlik

Geçen yıl ETF’nin reddedilmesinin başlıca nedenlerinden biri, Bitcoin piyasasının düzenlenmemiş olmasıydı.

Ancak o yıldan sonra, Bitcoin vadeli işlemlerinin ticareti başladı. Goldman Sachs ve JP Morgan gibi büyük yatırım bankaları kripto paralara girmeye başladılar.

Geçtiğimiz ay, SEC’in kendisi, Bitcoin, Ethereum ve diğer merkezi olmayan kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak sınıflandırılmayacağını açıkladığında daha fazla netlik sağlamış oldu. Bu arada IRS, kripto para kullanan vergi kaçakçılarını yakalamak için uluslararası bir girişim bile başlattı.

Bütün bu nedenler bankaların ve hükümetlerin gittikçe genişleyen pastadan bir pay almayı düşündüklerini gösteriyor.

Bu arada SEC’in söz konusu kararı, en geç 24 Eylül’de açıklanmış olacak.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl