Dünyanın ilk banka destekli kripto para borsası sonunda açıldı

Japonya'nın finans devi SBI Holdings, dünyanın ilk banka destekli kripto para borsasını aylarca süren gecikmenın ardından açtı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın ilk banka destekli kripto para borsası aylarca gecikmeden sonra sonunda halka açıldı.

Japon finans devi SBI Holdings, geçtiğimiz ay VCTRADE adındaki kurum içi kripto ticaret platformunu resmi olarak başlatmıştı. Ancak ticaret hizmeti, yalnızca platformda önceden kayıtlı olan bir grup seçilmiş kullanıcı için mevcuttu.

Salı günü yayınlanan bir duyuruda SBI Holdings, hizmetin Japonya’da ikamet eden 20 ile 70 yaş arası kullanıcılar için artık tam olarak açık olduğunu söyledi. Ancak, kurumsal müşteriler için bir kayıt servisi henüz mevcut değil.

Haziran ayındaki lansmanda VCTRADE, başlangıçta XRP’ye karşı Japon Yeni ticaretini destekleyeceğini açıklamıştı. Ardından, platform 8 ve 15 Haziran’da sırasıyla Bitcoin Cash ve Bitcoin için Yen esaslı ticaret çiftleri ekledi.

Platform geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Financial Services Agency’den (FSA) işletme lisansı almıştı. SBI Holdings, borsanın kurulacağını ilk olarak Ekim 2016’da duyurmuştu. O zamanda bugünkü açılışa kadar yaklaşık 2 yıl geçti.

Borsanın piyasaya sürülmesi aylarca ertelendi ancak şirket, Coincheck’in hack’lenmesinden sonra platformun iç güvenlik düzeylerini yükseltmek için çalıştı.

→ COİNBASE, MENKUL KIYMET TOKEN’LARI İÇİN ONAY ALDI – BU ONAY NE ANLAMA GELİYOR?

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl