Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı da Blockchain’i işaret etti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ardından Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Blockchain teknolojisinden söz etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dün, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milli eğitimde Blockchain teknolojisinin kullanımını araştırdıklarını bildirmişti.

Selçuk, “Veriler kullanılmadan üretilen politikaların bizi nasıl sıkıntıya soktuğu konusunda çok tecrübemiz var. Bugünlerde bir grup akademisyen ve ilgili uzmanla çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Big Data ve Yapay Zeka konusunda neler yapabileceğiyle ilgili iki ayrı çalışma var. Üçüncü çalışma olarak Blockchain mentalitesinin Milli Eğitim Bakanlığı sisteminde nasıl kullanılacağı hakkında da bir çalıştay hazırlıyoruz.” demişti.

Selçuk’un ardından yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Blockchain’den söz etti.

Varank, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Blockchain ile kimlik doğrulama, Düşük Ayak hastalarına yürüme cihazı, anne sütüne geçen zararlı maddeleri/partikülleri uzaklaştıran filtre ve daha niceleri… Çok güçlü ar-ge ve inovasyon potansiyeline sahip ülkemizi daha da ileri hedeflere taşımak için var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Her iki bakanın da Blockchain’e dönük bu açıklamaları, Blockchain teknolojisiyle ilgilenenler arasında heyecan yarattı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl