ETF furyası dinmiyor: Bir şirket daha başvuru yaptı

Son dönemde şirketlerin kripto paralarla ilgili ETF başvuruları ardı ardına geldi. Son olarak Bitwise bu yönde bir başvuruda bulundu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Forbes’ta yer alan habere göre kripto yatırım startup’ı Bitwise, en büyük ilk 10 kripto paraya bağlı bir ETF (borsa yatırım fonu) sunmak için regülatörlerin onayını istiyor.

Şirket, yeni ETF’nin Bitwise’ın HOLD 10 Endeksi’ndeki dönüşleri takip edeceğini söyledi. ETF, hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılara hizmet vermeyi amaçlıyor.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Hunter Horsley, endeksin yatırımcılar için değerli bir araç olduğunu, çünkü herhangi tek bir coin’in performansına bağlı olmadığını söylüyor.

Yayınlanan basın bildirisine göre ETF teklifi, SEC’in geçmişte endişelerini dile getirdiği arz, likidite, ticaret hacmi ve saklama gibi konuları ele alıyor.

SEC’e yapılan başvuru, kurumun gözden geçireceği diğer ETF uygulamalarından farklı, çünkü yalnızca Bitcoin değil, ETF’nin bir parçası olarak birden fazla kripto para listeleniyor.

Bitwise’ın SEC’e ETF başvurusu yaptığı haberi, kurumun bugün bir başka şirketin Bitcoin ETF‘si başvurusu için karar açıklamasını ertelemesinden birkaç saat sonra geldi. Bu başvuru varlık yönetim şirketi Direxion Investments’a aitti.

Öte yandan SEC, VanEck ve SolidX tarafından yapılan Bitcoin ETF’si başvurusu için de karar aşamasında. Bu başvurunun diğer tüm başvurulara göre onaylanma ihtimalinin daha yüksek olduğu söyleniyor.

→ BITCOIN ETF SORGUSUNDAKİ ARTIŞ ARALIK 2017’Yİ HATIRLATTI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl