Morehead’den Bitcoin yatırımcılarına: SEC’i bırak, Bakkt’a bak

Pantera Capital'in CEO'su ve kurucusu Dan Morehead, yatırımcıların SEC'den ziyade Bakkt'a odaklanması gerektiğini söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para odaklı bir yatırım şirketi olan Pantera Capital’in kurucusu ve CEO’su Dan Morehead, CNBC’ye verdiği demeçte SEC tarafından onaylı bir Bitcoin ETF’sinin uzun zaman alacağını ve yatırımcıların Intercontinental Exchange’ın (ICE) yaklaşan kripto para platformu Bakkt ile ilgili duyurusuna odaklanması gerektiğini söyledi.

CNBC’de yayınlanan Fast Money programındaki Bitcoin bölümü, Wall Street muhabiri Bob Pisani’nin SEC’in CBOE VanEck SolidX Bitcoin ETF’si ile ilgili karar açıklamasını ertelemesinden bahsetmesiyle başladı:

“Buradaki problem, SEC’i rahatsız eden konuyu ele almak için yeni bir yaklaşım ortaya konuşmasına karşın bir Bitcoin ETF’sine yakın olmadığımızdır. Karar açıklaması 30 Eylül’e kadar ertelendi ama kendimizi kandırmayalım: SEC, muhtemelen geçen aykı Winklevoss ETF’sini reddettikleri gibi CBOE’nin başvurusunu neden reddettikleri konusunda uzun bir brifingden başka bir şey düşünmüyordur. İnkar etme ihtimalinin nedeni, başvurunun SEC’in Bitcoin hakkında endişelendiği konulara tam olarak hitap etmemesi.”

Pisani daha sonra SEC’in Bitcoin hakkında endişelendiği ana unsuru açıklamaya çalıştı:

“Bitcoin ticaretinin çoğu, ABD dışında dolandırıcılık ve manipülasyona maruz kalan düzenlenmemiş borsalarda gerçekleşiyor.”

Daha sonra VanEck SolidX Bitcoin ETF‘si başvurusunun bu sorunları iki şekilde ele aldığını söyledi:

– Çoğu bireysel yatırımcıyı “korkutmak” için çok yüksek bir fiyat etiketi (200,000 dolar)
– Yatırımcıları hırsızlığa karşı korumak için bir sigorta bileşeni

Ancak Pisani, SEC’i tatmin etmek için bunların yeterli olduğunu düşünmüyor. Ayrıca bir Bitcoin ETF’sinin onaylanmasının piyasa için çok önemli bir gelişme olacağı görüşünde. Pisani, daha sonra Bitcoin’in fiyatının 1 Temmuz ile 8 Ağustos arasındaki hareketlerine bakıldığı zaman Bitcoin ETF spekülasyonundan büyük ölçüde etkilenildiğinin görüldüğünü, kendi başına çok fazla momentuma sahip olmadığını ve fiyatın yükselmesi için yeni alıcılara ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Pisani’nin ardından Dan Morehead söz aldı. Morehead şöyle konuştu:

“ETF’nin SEC tarafından onaylanmasının uzun zaman alacağını düşünüyorum. ETF için onaylanan son varlık bakırdı ve bakır 10,000 yıldır dünyada bulunuyor, birçok yıllık sürecin ardından ETF’si 2012’de onaylandı. Bence Bitcoin ve ETF de uzun bir sürece sahip olacak.”

Morehead’a Bitcoin fiyatını yükseltecek bir katalizör olarak neyi gördüğü soruldu ve CEO şöyle yanıt verdi:

“Son 3-4 gün içinde iki önemli haberimiz var. ETF beşinci kez reddedildi – Bu benim için çok enteresan değil. Ama Cuma günü 42 milyar dolarlık bir borsaya sahip olan ICE, Bakkt adında bir kripto para platformu başlatacağını bildirdi. Bu büyük bir haber. Bu piyasalar için önümüzdeki 5-10 yıl boyunca çok derin bir etki yaratacak ve bana göre insanların odaklanması gereken şey bu.”

Daha sonra Morehead’e Bitcoin fiyatının nereye gideceğini düşündüğü soruldu. Morehead, lider kripto paranın düşmeye devam edebileceğini ama bir yıl sonra bugün olduğundan çok daha yüksek olacağını düşündüğünü ifade etti.

→ BRIAN KELLY: SEC KARARI NEDENİYLE BITCOIN SATANLAR YANLIŞ YAPIYORLAR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl