Bakkt, Binance ve Coinbase’in bileğini bükmeye geliyor

Bitcoin'e ilgisiyle bilinen Wall Street analisti ve Fundstrat'ın kurucu ortağı Tom Lee, Bakkt'ın mevcut borsalara kıyasla avantajları üzerine yorum yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoinist’te yer alan habere göre Fundstrat’tan Tom Lee, ICE’nin yeni platformu Bakkt’ın mevcut kripto para borsalarına kıyasla önemli avantajları üzerine naçizane görüşlerini anlattı.

Bakkt’ın farkı ne?

New York Menkul Kıymetler Borsası’nın (NYSE) ana şirketi olan Intercontinental Exchange (ICE), 3 Ağustos’ta dijital varlıklar için bir küresel platform ve dijital ekosistemin duyurusunu yapmıştı. Bakkt’ın CEO’su Kelly Loeffler kurumlar, satıcılar ve tüketicilerin katılımı için ölçeklenebilir bir platform olarak düşünülen yeni girişimin altyapısının daha fazla verimlilik, güvenlik ve fayda sağlamak amacıyla tasarlandığını belirtmişti.

Bakkt ne gibi farklılıklar getiriyor? Fundstrat Global Advisors’ın kurucu ortağı ve baş analisti Tom Lee, bu konuda bazı önemli bilgiler paylaştı.

Lee, Bakkt’ın sözleşme alıcısının ertesi gün BTC‘sini alacağı 1 günlük fiziksel olarak teslim edilen Bitcoin vadeli sözleşmeleri getirdiğini belirtti. Bu bir Bitcoin ETF’sini gereksiz kılacak şekilde emtia destekli VanEck SolidX Bitcoin ETF teklifine benziyor.

Platform, Bitcoin’lerin fiziksel olarak ticaretinin yapıldığı Binance ve Coinbase gibi borsaların tipik bir örneği gibi. Bununla beraber Lee, Bakkt’ın bu popüler ticaret platformlarına kıyasla bazı avantajlar sunduğunu söyledi.

Arkasında NYSE’nin sahibi ICE var

Bakkt’ın NYSE’nin ana şirketi ICE’ye ait olması ve Microsoft ile Starbucks gibi şirketlerden destek alması oldukça önemli.

Lee’ye göre ICE halihazırda JPMorgan gibi büyük bankaların yanı sıra Fidelity Investment ve Charles Schwab gibi broker’larla ticari ilişkilere sahip. Bu, geleneksel yatırımcıların broker’ları aracılığıyla Bitcoin’e erişebilmelerinin sağlanması anlamına geliyor.

Dahası Lee, ICE’nin kendisinin de finansal açıdan önemli kaynaklara sahip olduğunu ve 85 milyar dolarlık varlıkla 6 milyar dolarlık geliri bulunduğunu, bunun da dijital varlık platformu için sağlam bir temel sağladığını ortaya koydu.

Lee, ayrıca Bakkt’ın geleneksel finansal kurumlara güvenmeyen ve dijital ödemeleri benimseyen milenyum nesli için bir köprü görevi görebileceğini ifade ediyor.

Bakkt’ın önümüzdeki Kasım ayında faaliyete geçmesi bekleniyor.

→ DOLARIN ATEŞİ TÜRKİYE’DE BITCOIN’İ UCUZLATTI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl