Güney Kore’nin iki dev şirketi bir Blockchain projesi için güçlerini birleştirdi

Shinhan Bank bir Blockchain tabanlı hizmet geliştirmek için ülkenin telekom devi KT ile bir ittifak kurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Toplam varlıklar bakımından ülkenin ikinci en büyük bankası, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bölgesel hükümetlerin dijital harcama belgeleri tanıtmak adına yürüttükleri son hareketlerden yararlanmak amacıyla ortaklaşa bir Blockchain platformu oluşturmak için KT ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Harcama belgeleri, belirli bir bölgede nakit para olarak kullanılabiliyor. Yerel yönetimler bu yılın başlarında, ülke genelinde yerel ekonomileri yeniden canlandırma çabalarının bir parçası olarak dijital harcama belgeleri sunacaklarını söylediler.

Anlaşmaya göre KT’nin bir Blockchain platformu ve ağ altyapısı oluşturması bekleniyor. Shinhan ise Blockchain platformunda ödeme ve hesap sistemleri gibi finansal hizmetleri geliştirmekten sorumlu olacak.

Jang Hyeon-ki (sağda), Kim Hak-joon (solda)

Shinhan Bank’dan Jang Hyeon-ki, Shinhan’ın KT ile olan stratejik ortaklığının, finans ve ICT (bilişim ve iletişim teknolojileri) arasında bir yakınlaşma yaratma çabalarının bir parçası olduğunu söyledi, ayrıca Blockchain teknolojisinin müşterilerin finansal aktivitelerini yeni bir seviyeye yükselteceğini belirtti.

Blockchain’i gelecekte dijital bankacılık sistemi için temel bir teknoloji olarak algılayan Shinhan, Kore bankaları arasında Blockchain teknolojisine dönük araştırma merkezi kuran ilk  banka.

KT’den Hak-joon ise Shinhan Bank ile varılan ortaklığın, KT’nin Blockchain teknolojisinin sınırlarını finansal sektöre genişletmek için bir fırsat olacağını ve KT’nin ulusun Blockchain sektörüne katkıda bulunmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğini söyledi.

→ BAKKT, BİNANCE VE COİNBASE’İN BİLEĞİNİ BÜKMEYE GELİYOR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl