Bitcoin’in aniden 7,000’in altına gerilemesinin nedenleri

Bitcoin, bugün 30 dakika gibi kısa bir süre içinde 400 dolardan daha fazla değer kaybetti. Bitcoin'deki bu değer kaybının nedenleri neydi?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Gün içinde 7,400 dolardan el değiştiren Bitcoin, 30 dakika içinde 400 doların üzerinde değer kaybederek 7,000 doların altına geriledi.

Bitfinex‘ten elde edilen verilere göre şu sıralarda 7,020 dolardan alınıp satılan Bitcoin’in bu ani düşüşünün ardında yatan nedenler neydi?

Yaklaşık 400 dolarlık bu geri çekilmenin arkasındaki temel nedenlerden biri Goldman Sachs ile ilgiliydi. Business Insider’da yer alan habere göre konuya ilişkin bilgi sahibi kaynaklar, ABD merkezli dev yatırım bankasının kripto para ticaret masası kurma planını öncelik listesinde arka sıralara attığını bildirdi. Kaynaklar, bankanın bir ticaret masası yerine kripto paralarla alakalı daha farklı hizmetlere yöneldiğini ifade ettiler. Bitcoin’in bu gelişmenin ardından düşüşe geçmesi dikkat çekiciydi.

Gerilemenin ardında yatan bir başka nedense Bitcoin‘deki kısa pozisyonlarda son günlerde yaşanan devasa artıştı. Ek olarak uzun pozisyonlarda gelen ardı ardına tasfiyeler, Bitcoin’i güçlü bir satış eğilimiyle 7,000 doların altına itti. Ayrıca son dönemde Bitfinex’e gönderilen USDT’lerin son iki günde borsadan çekilmeye başlanması da üzerinde durulması gereken bir diğer konu.

Bir başka neden olarak piyasaya BitMEX, Binance ve Bitfinex gibi üç farklı borsa aracılığıyla enjekte edilen 100 milyon dolarlık BTC’lerden söz edilebilir. Bu işlemlerin Silk Road ile doğrudan bağlantılı olduğundan şüpheleneliyor fakat parayı transfer etmek için uygulanan yöntemlerden ötürü cüzdanlar etkin bir şekilde izlenemiyor.

Bu arada düşüşle birlikte altcoin’lerden çıkan paranın bir kısmının Bitcoin’e geçmesiyle lider kripto paranın piyasa payı yüzde 54’e yükseldi. Bu 14 Ağustos’tan bu yana görülen en yüksek seviye.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl