TRON’un BitTorrent için NEO ile yarıştığı ortaya çıktı

TRON'un BitTorrent'i satın alırken NEO ile yarıştığı, NEO'nun TRON'dan daha yüksek fiyat teklifi vermesine karşın şirketi satın alamadığı ortaya çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

TRON’un kurucu Justin Sun, Temmuz ayında BitTorrent’in başarılı bir şekilde satın alındığını açıkladığında bu TRON destekçileri için çoşku verici bir haberdi. Aynı zamanda bu kripto para şirketleri için de önemli bir dönüm noktasıydı.

Kullanıcıların birçok farklı kullanıcıdan dosya indirmelerini sağlayan bir dosya paylaşım protokolü olan BitTorrent, 2004’te Cohen ve Ashwin Navin tarafından kurulmuştu.

Bununla birlikte Justin Sun, BitTorrent için teklif veren tek kişi değildi, hatta en yüksek teklifi veren bile değildi. İlginç bir şekilde BitTorrent’e NEO’nun yatırım kanadı NGC aracılığıyla 170 milyon dolar teklif edildi, bu Sun’un teklifinden 50 milyon dolar daha fazlaydı.

BitTorrent’in kontrolünü ele geçirmek için ilk girişimde bulunan Sun’du. Bunu, 2017 yılının Aralık ayında BitTorrent’in imtiyazli hisse senetlerinin yüzde 99’unu elinde bulunduran girişim sermayesi şirketi DCM’ye yaklaşarak yaptı.

CoinDesk’e göre Sun’un amacı şirketi bir bütün olarak elde etmek değil, DCM’nin imtiyazlı hisse senedini satın alarak kontrol hissesini kazanmaktı. DCM’den David Chao, Sun’u BitTorrent’in adi hisse senedini de satın almaya çağırdığında bu durum değişti.

Weiyu Zhu liderliğindeki NEO’nun NGC’si, mücadeleye Sun ile Chao arasındaki görüşmelerden bir ay sonra katıldı. NGC’nin BitTorrent’e olan ilgisi, merkezsiz bir dosya depolama sisteminin oluşturulması yoluyla Blockchain teknolojilerinin kullanılmasının yararlı olabileceği fikrine dayanıyordu.

BitTorrent ve DCM ile yaptıkları toplantılarda NGC, platform için 170 milyon dolar teklif verdi.

Bununla birlikte NGC’nin başarı şansı, revize edilmiş bir niyet mektubu sunmalarının ardından Şubat ayının ortasına doğru düştü. Revize edilmiş niyet mektubundan sadece bir gün sonra, daha yüksek fiyat etiketine karşın BitTorrent ve DCM kararını verdi. NGC’nin teklifi, Sun’un teklifinden daha az ‘uygun’ bulundu.

Sun’un teklifi, Sevgililer Günü’nde kabul edildi.

→ TOM LEE: ALTCOIN’LER 1-2 AY İÇİNDE BÜYÜK PATLAMALAR YAŞAYABİLİR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl