Vitalik Buterin ile Changpeng Zhao arasındaki polemik büyüyor

Binance'in kurucusu Changpeng Zhao ile Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin arasında başlayan polemik devam ediyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Binance’in kurucusu Changpeng Zhao ile Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin arasında dün başlayan yeni polemik sürüyor.

Zhao, dün Buterin’in Bloomberg’e verdiği demeçte söylediği “Blockchain’de patlayıcı büyüme günleri mazide kaldı. Bugün sokakta ortalama eğitimli bir kişiyi çevirir ve sorarsanız size Blockchain’i en az bir kez duyduğunu söyleyecektir. Blockchain’de artık 1000 kat gibi büyüme fırsatları olmayacak.” ifadelerine yanıt vermişti.

Zhao, bu ifadelere verdiği yanıtta “Ne!? Herkes 2000’de interneti duymuştu ama Google, Facebook, Airbnb, Uber, Alibaba ne kadar büyüktü? Bu mantıkla hemfikir değilim. İnovasyon devam edecek.” demişti.

Daha sonra Buterin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla “Açık olmak gerekirse kripto para ekosisteminde ‘büyüme için yer yok’ demedim. 1000 kat gibi fiyat artışları için yer olmadığını söyledim. Bugünden 1000 katlık bir fiyat artışı, kripto para sektöründe 200 trilyon dolar olması ya da küresel servetin yüzde 70’inin kripto paralarda olması anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

CZ’den bu tweet’e de yanıt gecikmedi. Buterin’in tweet’ini alıntılayan Binance‘in kurucusu “Hala buna katılmıyorum. Diyeceğim ki ‘Kripto kesinlikle 1000 kat ve daha fazla büyüyecek!’ Sadece USD piyasa kapitalizasyonuna ulaşması durumunda 1000x’e yakın olacak (bu sadece ciddi kısıtlanmış kullanım durumu ile bir para birimi), ve türev piyasası çok daha büyük. Ayrıca yeni teknolojiler veya sektörlerin potansiyelini ölçmek için geleneksel piyasa boyutunu kullanamazsınız. Uber’in potansiyelini tahmin etmek için taksi piyasası büyüklüğünü kullanırsanız epeyce yanlış yaparsınız.” dedi.

Daha önce de karşı karşıya geldiler

Buterin’le Zhao, daha önce de başka bir konu da bu şekilde karşı karşıya gelmişti. Buterin, Temmuz ayında verdiği bir röportajda “Merkezi borsaların mümkün olduğu kadar cehennemde yanmalarını umuyorum.” demişti. Zhao ise Buterin’in bu sözlerine yanıt olarak “Ben kimsenin ya da herhangi bir şeyin cehennemde yanmasını istemem. Bu, Vitalik tarafından söylenmiş olsa bile, hoş bir şey değil.” ifadelerini kullanmıştı.

→ ICO’LAR AĞUSTOS AYINDA NAL TOPLADI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl