Forex analisti, Bitcoin’in 100 dolara düşebileceğini iddia ediyor

Şirketlere hizmet veren döviz platformu Aforti Exchange'den Marek Paciorkowski, bir numaralı kripto para Bitcoin'in 100 dolar seviyesine gerileyebileceğini iddia etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Aforti Exchange’den Marek Paciorkowski, Business Review’a yaptığı değerlendirmede Bitcoin‘in 100 dolara düşebileceğini söyledi.

Paciorkowski, kripto para fiyatının gelişim paterni göz önüne alındığında bu senaryonun dikkate alınması gerektiğini iddia ediyor.

Paciorkowski, “Bitcoin piyasasının gelişimini gösteren grafik, klasik bir spekülatif balon gibi görünüyor. 2017 yılının Aralık ayında başlayan balonun patlayışı, 2018’in Şubat ayına kadar devam etmiş ve fiyat, 19,500 dolardan 5,890 dolara düşmüştür. Bugüne kadar gördüğümüz her iyileşmenin, Şubat 2018’den günümüze kadar, her birine daha düşük hacimler ve alıcı ilgisi eşlik ediyordu.” diyor.

Analist, sözlerinin devamında “Bu koşullar altında, Şubat ayı sonu / Mart ayı başındaki 11,700 dolarlık zirveye ulaştığımızdan bu yana Bitcoin’in açık bir biçimde üçgen modelindeki düşüş eğilimi ile işlem gördüğü sonucuna vardık. Bollinger Bantları’da görüldüğü gibi son aylarda piyasanın volatilitesinde bir daralma yaşıyoruz. Eğer piyasa Bolinger Bantları’nı takip etmeye devam ederse yalnızca 7,715 doların üzerine çıkması güvenilir bir alış sinyali olur, 5,613 doların altına düşmesi ise kesin bir satış sinyalidir.” yorumunu yapıyor.

‘Düşen eğilim çizgisi ihlal edilmedikçe teknik hedef 100 dolardır’

Paciorkowski, değerlendirmelerini şöyle sonlandırdı:

“Bitcoin piyasasının Mart ayından bu yana izlediği üçgen paterni ve en önemlisi bu paternin yüksekliği göz önüne alındığında eğer bir kopuş, azalan üçgen paterninin hakim düşüş eğilimi ile aynı doğrultuda gerçekleşirse, yani bu çizgiyi ihlal etmezse Bitcoin fiyatı için teknik hedef 100 dolardır. İnanılması zor olabilir fakat finansal piyasalarda her şey mümkündür ve bu senaryo dikkate alınmalıdır, özellikle eğer uzun vadeli yükseliş eğilimini sürdürme teşebbüsleri başarısız olur ve Bitcoin, 5,500 dolar seviyesinin ihlali ile sonuçlanırsa.”

→ BİR KRİPTO PARA BANKASI AÇMAK İÇİN 100 MİLYON DOLAR TOPLADILAR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

2 yorums

  1. Gökmen Yanıtla

    Bitcoin 100$ olmasını çok beklersin maliyeti zaten biton para bitcoin kendini ispat etmiş bir varlıktır artık kimse durduramaz abd 0.10 cent maliyetle trilyonlarca dolar bastı hayali balonlar tahviller sahte türev piyasası hepsi patliycak

  2. Kerem Yanıtla

    Bitcoin 100 dolar olcakmis sen dolar satmaya devam eet elindekiler yandiginda ne olucak gorucez eskiden zenginlerin yonettigi siyasi baskilardan etkilenen bi para vardi artim halkin alim satimindan etkilenen kimseye bagli olmayan bir para var ve kapitalizmin kalbine hancer gibi saplanicak sizin enflasyonunuzdan kurtulmanin tek yolu bitcoindir bitcoin sizin milyar dolarlari faize yatirip omir boyu parasini yediginiz sistemi kirip dokucek bitcoin emekleme asamasinda altindaki teknoloji finansi degistiricek ve devlerlerin onay mekanizmasinda ozgur bir topluma gecisi ve refah duzeyini arttiricak herdevrim yapan teknoloji ciktiginda yerden yere vurulur nobel odullu ekonamistin internet ic8n bu faz makinesinin yerini almaktan bi ise yaramaz dedigi gunleri tarih yazdi fakire kredi sat ev aldir araba aldir hayati boyunca borc odesin senin uzerine koydugun faizide odesin zengin sana para yatirsin benden aldigin faizi zengine ver daha cok zengin olsun devri biticek az kaldi zenginlerin bu iste yer almasida onlarin duzenini yikmadan bitcoine yatirmalar duzen bozulmasin ama duzen bozuluyor