Beklemedeki ETF kararını işaret eden analist: Bitcoin’in fiyatı patlamak üzere

CNBC Africa'da Crypto Trader programını yapan kripto para analisti Ran Neuner, Bitcoin fiyatının patlamak üzere olduğunu öne sürdü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para analisti ve CNBC sunucusu Ran Neuner, dünkü Twitter gönderisinde Bitcoin fiyatının patlamak üzere olduğunu iddia etti.

Neuner, yaklaşan yükselişe olan güvenini aynı tweet’te “Ebeveynlerim için az önce Bitcoin aldım” diyerek gösterdi. Kripto para meraklısı, aynı gün paylaştığı bir başka tweet’te ise ciddi bir rallinin büyük olasılıkla ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) birkaç Bitcoin ETF’si başvuruları üzerine merakla beklenen kararına bağlı olduğunu ifade etti. Devamında ise geçtiğimiz yıl 6,691 – 20,000 dolar arasındaki rallinin, “nakit uzlaşmalı BTC vadeli işlem sözleşmesi beklentisi ve bunun piyasaya sürülmesinden kaynaklandığına” dikkat çekti.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) onayını takiben dünyanın en büyük vadeli işlem borsalarından CBOE ile CME, Bitcoin vadelilerini piyasaya sürmeye hak kazanmıştı. CBOE, 11 Aralık’ta Bitcoin vadelilerini piyasaya süren ilk borsa oldu, CME ise bundan 6 gün sonra, 17 Aralık’ta başlattı. Lider kripto para, 17 Aralık’ta 20,000 dolarla rekor bir seviyeye ulaşmıştı.

Neuner, bir Bitcoin ETF’sinin gerçek bir BTC satın almayı gerektireceğinden Bitcoin vadeli sözleşmelerinden daha büyük bir iş olduğunu öne sürdü.

Birçok kişi Bitcoin ETF’lerinin Bitcoin’in daha fazla yatırımcıya ulaşmasına yardımcı olacağını düşünüyor, çünkü bu doğrudan dayanak varlığa yatırım yapma zorunluğunu ortadan kaldırıyor. Eğer bir Bitcoin ETF’si regüle edilmiş bir ABD borsasında listelenirse Bitcoin, Wall Street’te daha geniş ölçüde tanınabilir.

Kaynak: CoinTelegraph

→ BITCOIN’DE SABİT FİYATIN NEDENİ KURUMSAL YATIRIMCILAR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl