Binance, USDT çekme işlemlerini iki defa askıya aldı

Kurucusu ve CEO'su USDT'nin liste dışı edileceği haberlerini yalanlarken Binance, USDT çekme işlemlerini bugün iki defa askıya aldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, sabit dijital para Tether (USDT) çekim işlemlerini askıya aldı.

Daha önce ‘cüzdan bakımı, çekim askıya alındı’ uyarısının yer aldığı USDT için para çekme fonksiyonu, Binance’in internet sitesine göre geri döndü.

İlk askıya alınmanın ardından platformun İngilizce Telegram kanalındaki bir müşteri hizmetleri yöneticisi, askıya alınmanın USDT ağındaki tıkanıklık nedeniyle olduğunu söyledi.

Kanal yöneticisi, daha sonraki başka bir mesajda ağda yaşanan tıkanıklık nedeniyle bakım yapıldığını belirterek “İşlemlerin ne zaman normale döneceği henüz belli değil. En kısa zamanda düzelteceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kesinti, bugün ikinci kez gerçekleşti. İlk kesinti öğleden sonra yapıldı. Müşteriler, TSİ 14.30’da USDT çekimlerini gerçekleştirebildiler fakat bundan 15 dakika sonra işlemler tekrar askıya alındı.

Bu arada Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, bugün bir Twitter gönderisi ile USDT’nin borsadan liste dışı edileceği söylentilerini reddetmişti.

USDT’nin fiyatı bugün önde gelen bazı borsalarda 0.87 dolara kadar geriledi. Tether’in değer kaybıyla Binance’de Bitcoin/USDT çifti 7,680 dolara kadar çıktı.

Binance, en fazla USDT tutan borsa. Borsa, USDT’nin arkasındaki şirket Tether’den neredeyse iki kat daha fazla USDT bulunduruyor. Son verilere göre Binance’deki USDT miktarı yaklaşık 770 milyon dolarken Tether’in kendi rezervlerinde bu 490 milyon dolarda.

Kaynak: CoinDesk

→ BAKKT AÇILIŞINA ÇOK AZ KALA COINBASE YÖNETİCİSİNİ TRANSFER ETTİ

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl