ABD piyasalarındaki riskten kaçınma, Bitcoin ayılarının lehine çalışmış olabilir

Dün ABD piyasalarındaki riskten kaçınma durumu, Bitcoin ayılarının işine yaramış olabilir. Zira S&P'de görülen kayıpları, Bitcoin'deki kayıplar takip etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, ABD borsalarındaki kayıplara paralel olarak dün itibari ile dar işlem aralığından düştü.

Coinbase’den elde edilen verilere göre lider kripto para, 6,360 dolara kadar gevşedi. Bu düşüş, muhtemelen ABD hisse senetlerinde görülen riskten kaçınma ile bağlantılıydı. Dün S&P 500 endeksi, kapanışı yüzde 1.4 kayıpla yaptı.

Bitcoin ve S&P’nin neredeyse bir yıldır zaman zaman korelasyon içinde olduğu görülüyor, her biri sırayla öncü gösterge olarak görev yapıyor. Dün de S&P’de görülen kayıpları, Bitcoin’deki kayıplar takip etti.

Şu sıralarda Bitcoin, Coinbase’de yüzde 0.24’lük bir gerileme ile 6,379 dolardan işlem görüyor.

Dün tanık olunan üçgen kırılımı, ayıları cesaretlendirmiş olabilir. Şimdiye kadar düşüş 6,350 dolar civarıyla sınırlı kaldı.

S&P 500, 200 günlük hareketli ortalamanın altında kabul görürse, riskten kaçınma durumu daha da kötüleşecek ve bu da BTC’yi önemli bir psikolojik destek seviyesi olan 6,000 doların altına itebilir.

Üçgen kırılımı, kapıları saatlik grafiğe göre anahtar destek bölgesi olan 6,230 dolar seviyesine açtı.

6,435 doların üzerinde bir hamle, düşüş görünümünü geçersiz hale getirebilir.

S&P 500’ün 200 günlük hareketli ortalamasının (şu sıralarda 2,760 dolara denk) altında görülecek uzun süren bir hareket, BTC’nin 6,000 doların altına düşmek üzere olduğuna dair bir uyarı olarak düşünülebilir.

Haber: CoinDesk/Omkar Godbole

→ KUZEY KORELİLER 2017’DEN BERİ YARIM MİLYAR DOLARLIK KRİPTO PARA ÇALMIŞ


Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl